Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Καρούζος Gate: Τρεις off-shore με ακίνητα και μετοχές δισεκατομμυρίων υπό έλεγχο


Χοντρό παιχνίδι με εξωχώριες εταιρείες αποκαλύπτεται πίσω από τις δραστηριότητες του Γιάννη Καρούζου καθώς τουλάχιστον τρεις off-shore είχαν λάβει μέρος στο χορό των δισεκατομμυρίων με τις αγοραπωλησίες ακινήτων στο «Καρούζος Gate».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Real News, τα μυστικά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του κ. Καρούζου εντοπίζονται κατ' αρχήν σε τρεις off-shore, δύο κυπριακές και μία με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Πρόκειται για τις Kalamakiou Cyprus LTD και Zoulian Trustees LTD καθώς και την Seaville LTD.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Kalamakiou Cyprus LTD μεταβιβάστηκε το 2007 μια εκ των δεκάδων εταιρειών του Ομίλου Καρούζου, η Karouzos Kalamakiou ΑΕ (πρώην JR Development) η οποία έχει στην κατοχή της εμπορικό κέντρο στην οδό Καλαμακίου στο Καλαμάκι Αττικής. Μέτοχος στην συγκεκριμένη off-shore εμφανίζεται και η Zoulian Trustees LITS και διαχειριστής της είναι δικηγορικό γραφείο στην Κύπρο.

Αντίθετα, η Zoulian Trustees εμφανίζει μεγάλη δραστηριότητα στην Ρσία όπου αγοράζει μετοχές εταιρειών που είναι εισηγμένες στο ρωσικό χρηματιστήριο.

Ερωτηματικά προκαλεί, σύμφωνα με την Real News, και η τρίτη off-shore με έδρα τις Παρθένες Νήσους, η Seaville LTD η οποία εμπλέκεται με αγοραπωλησία ακινήτου στην Πάτρα (Αγίου Νικολάου και Ρήγα Φεραίου). Το ακίνητο αγόρασε η εταιρεία αυτή (6%) μαζί με δέκα άλλους ιδιώτες (94%) το 2010 αντί 146 εκατ. δραχμών. Όμως δύο χρόνια μετά, το 2003, το ακίνητο αυτό πωλήθηκε στην Πατραϊκή ΕΠΕ αντί του ποσού των 532 χιλιάδων ευρώ, ενώ το 2005 περιήλθε στην ιδιοκτησία του Γιάννη Καρούζου μέσω της Trust Worth Development Τεχνική Αναπτυξιακή ΑΕ η οποία πλήρωσε το ίδιο ακριβώς ποσό. Η τελευταία εταιρεία πήρε και δάνειο 8 εκατ. ευρώ -με υποθήκη 5,3 εκατ. ευρώ του ακινήτου- για την αγορά και ανακαίνιση του κτιρίου παρά το γεγονός ότι δεν είχε αρχίσει καν τη λειτουργία της και παρότι στο συμβόλαιο πώλησης δεν αναγραφόταν καν το τίμημα της εξαγοράς!

Πηγή: Καρούζος Gate: Τρεις off-shore με ακίνητα και μετοχές δισεκατομμυρίων υπό έλεγχο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69987#ixzz27yHv8400

Δεν υπάρχουν σχόλια: