Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εργαζόμενοι της ΚΔΕΠΑΠ: "αναληθές δελτίο τύπου της παράταξης Πάρος – Αξία"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                                 Πάρος   21-09-2012

Με αφορμή το αναληθές δελτίο τύπου της παράταξης Πάρος – Αξία και στην συνέχεια των δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, παρά τις διευκρινήσεις που δόθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, θεωρούμε  χρέος μας  να αποσαφηνίσουμε  την κατάσταση όσον αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Θεμιτή και αποδεκτή η αντιπολίτευση, όχι όμως με μικροπολιτική, άγνοια, ψευδείς δηλώσεις και σχεδιασμένη επίθεση εναντίον της επιχείρησης και του προσωπικού της.

Ίσως η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. να αποτελεί το φωτεινότερο παράδειγμα χρηστής διαχείρισης και ορθής λειτουργίας Δημοτικής Επιχείρησης σε όλη την Ελληνική επικράτεια, έχοντας αποθεματικό ετών το οποίο χρησιμοποίησε για την υλοποίηση των δεσμεύσεών της για το έτος 2011. Έχουμε κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουμε αυτή την άποψη γνωρίζοντας την πραγματική εικόνα της  Επιχείρησης  σε αντίθεση με αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει η κ. Πρωτολάτη.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απλοϊκή και εκ του πονηρού προσέγγιση στο ζήτημα της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, όπου η κ. Πρωτολάτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως το έλλειμμα χρήσης δεν οφείλεται στην μη χρηματοδότηση της Επιχείρησης από τον Δήμο Πάρου (πράγμα το οποίο δεν γνώριζε, ενώ βεβαίως το έχει ψηφίσει), αλλά στην μισθοδοσία του προσωπικού και στο αυξημένο λειτουργικό κόστος. Μιλάει για υπαλλήλους  δύο ταχυτήτων με τις ευλογίες του Δημάρχου. Που ήταν η κ. Πρωτολάτη όταν πριν το ενιαίο μισθολόγιο οι υπάλληλοι της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. όντας υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου εισέπρατταν 30% - 40% λιγότερες αποδοχές από τους αντίστοιχους του Δήμου ή της ΔΕΥΑΠ ή ακόμα και του Επαρχείου κάποια χρόνια πριν; Τότε δεν υπήρχαν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων; Τονίζουμε  ότι η Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. δεν έχει ούτε έναν αργόσχολο υπάλληλο, ούτε έναν υπεράριθμο, ούτε έναν υψηλά αμειβόμενο. Δεν υπάρχει εργαζόμενος που να αμείβεται παραπάνω από τα νόμιμα. Άλλωστε μετά την εναρμόνιση με το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο θα έχει αναδρομική ισχύ, πολλοί από τους υπαλλήλους θα έχουν αύξηση – έστω οριακή -  του μισθού τους και όχι μείωση, επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω.

Είναι λογικό, όποιος δεν έχει επισκεφθεί ούτε μια φορά τα γραφεία και τις δομές της Επιχείρησης να μην γνωρίζει το μέγεθος και την πληθώρα των εργασιών. Οι υπάλληλοι της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. έχοντας επωμιστεί το φόρτο εργασίας  και άλλων νομικών προσώπων του Δήμου (μετά την κατάργησή τους και την συγχώνευσή  τους στην Επιχείρηση) κατάφεραν, αποδίδοντας  το μέγιστο των ικανοτήτων τους, να φέρουν εις πέρας το μεγάλο όγκο εργασιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να θυμίσουμε ότι, εκτός της πραγματοποίησης όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Πάρου, ο κύκλος των εργασιών της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. περιλαμβάνει την λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού Παροικίας, του Παιδικού Σταθμού Αρχιλόχου, του Βοήθεια στο Σπίτι, του Κ.Η.Φ.Η., της Δημοτική Βιβλιοθήκης, του Εικαστικού Εργαστηρίου, της Σχολής Μουσικής, του Μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος, της Φιλαρμονικής, του Σπιτιού της Λογοτεχνίας, του Μουσείου Γλυπτικής «Νικόλαος Περαντινός», του Μουσείου «Όθωνας Κάπαρης», του Λαογραφικού Μουσείου Παροικίας και Μάρπησσας, του Γραφείου Πληροφοριών και των Δημοτικών Γηπέδων.

Θεωρούμε  ότι οποιοσδήποτε πριν την οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση θα πρέπει να έχει ενημερωθεί επαρκώς  επί των στοιχείων. Περιμένουμε μια εκ νέου προσέγγιση πάνω στο ζήτημα, θέτοντάς το στην ρεαλιστική του διάσταση προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Οι μισθοδοσίες καθενός εργαζομένου υπάρχουν στα αρχεία της Επιχείρησης και είναι στην διάθεση του κάθε αιτούντος.     

 

 

                                                                                                   Οι εργαζόμενοι  της  Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: