Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωί Πέμπτης κλειδώνουν τα μέτρα: Οι τελευταίες εξελίξεις


Σήμερα Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγώνπροκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που όσο περνούν οι ώρες αυξάνονται!
Μπαίνοντας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι κάτω από τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας πάντως, απαντώντας σε ερώτηση για τα εάν τα μέτρα θα είναι πάνω ή κάτω από 8 δισ. ευρώ απάντησε με… γλαφυρό τρόπο: «Όχι τέτοια νούμερα βρε παιδιά»…
«Αγκάθια» σημειώνονται στις συνομιλίες του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα με την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ (με την τελευταία συνάντηση να ξεκίνησε με καθυστέρηση λίγο μετά τις 8 μ.μ), με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο εάν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι αύριο θα κλειδώσουν επιτέλους τα όποια μέτρα, κατά τη συνάντηση των τριών αρχηγών αύριο.
Στη συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ η οποία προηγήθηκε, ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χατζησωκράτης διέγνωσε δυσκολίες στο να κλειδώσουν τα μέτρα (αν και δεν απέκλεισε να υπάρξει τελικά συμφωνία) ειδικά στο σκέλος που αφορά απολύσεις 15.000 από το Δημόσιο,για τις οποίες επιμένει η τρόικα παρότι εξακολουθούν να αντιδρούν ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη πλευρά η τρόικα δεν φαίνεται να επιμένει σε περικοπές συντάξεων του ΟΓΑ , ενώ η περικοπή στο ΕΚΑΣ θα γίνει κλιμακωτά ανάλογα με την ηλικία.

Ανοιχτό είναι ακόμη όμως το φορολογικό, ενώ ζήτημα εξακολουθεί να υπάρχει στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
«Μυστήριο» αποτελεί πάντως αυτή τη στιγμή εάν τα μέτρα που αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προσεγγίζουν ή ξεπερνούν τα 7,5 δισ. ευρώ για το 2013, ενώ μέτρα άλλων 6,5 δισ. ευρώ ενδέχεται να εφαρμοσθούν του χρόνου, ενώ μόνο ένα δισ. ευρώ φέρεται να εξοικονομείται από εξοικονόμηση κρατικών δαπανών.

Δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στο πακέτο των μέτρων, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ, ενώ ειδικά για το 2013, τα μέτρα, κυρίως από περικοπές δαπανών, ανέρχονται σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: