Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

BBC: Η οργή των Ελλήνων


Το BBC, σε ρεπορτάζ του Γκάβιν Χιούιτ, με τίτλο Η οργή των Ελλήνων, τονίζει ότι οι Έλληνες μένουν μακριά από τους δρόμους στον καύσωνα του καλοκαιριού, αλλά οι διαδηλώσεις ξαναρχίζουν το φθινόπωρο. Επιπλέον διευκρινίζει πως αυτή η απεργία έχει σημασία, επειδή είναι η πρώτη από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο συντηρητικός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον Ιούνιο.

Το BBC κάνει λόγο για δοκιμασία, σχετικά με τη σημερινή συγκέντρωση και υποστηρίζει: «όλες οι πλευρές βρίσκονται υπό πίεση. Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Σαμαρά είναι εύθραυστος. Αν καταρρεύσει λόγω της λαϊκής οργής, θα πρέπει να γίνουν νέες εκλογές. Πιθανότερος νικητής θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που έχει υποσχεθεί να σκίσει το μνημόνιο».

Σε σχέση με το ΔΝΤ αναφέρει ότι «εμφανίζεται να παραβιάζει τους ίδιους τους κανονισμούς του» και ότι «δεν μπορεί να συνεχίζει να δανείζει μια χώρα, η οποία κρίνεται ανίκανη να πιάσει τους στόχους του», ενώ για την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ότι έχει προειδοποιήσει την Ελλάδα ότι υπάρχει ακόμη ένα χρηματοπιστωτικό "κενό".

Επιπλέον υποστηρίζει ότι οι αντιπρόσωποι της τρόικας έφυγαν από την Αθήνα, λόγω διαφωνιών για 2 δισ. ευρώ περικοπών που δεν τους πείθουν.

Τέλος το BBC αναφέρει: «Αλλά τι θα συμβεί αν ο ελληνικός λαός δείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποδεχθεί και άλλη λιτότητα; Δημοσκοπήσεις λένε ότι το 90% του κόσμου πιστεύει ότι οι τελευταίες περικοπές είναι "άδικες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: