Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τους φακέλους των 36 πολιτικών ζητά ο Μεϊμαράκης από τον Ρουπακιώτη


Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την οποία του ζητά να μεριμνήσει, ώστε να δημοσιοποιηθεί η λίστα του ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται ότι «λόγω των συνθηκών, τις οποίες η χώρα αντιμετωπίζει και της ευρείας δημοσιότητας των πρόσφατων περιστατικών που σχετίζονται με τα φερόμενα -από διαρροές- ως εμπλεκόμενα σε ελέγχους του ΣΔΟΕ πολιτικά πρόσωπα, παρακαλούμε, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που σας διαβιβάζεται, να μεριμνήσετε, ώστε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τις ως άνω υποθέσεις».

Πέραν αυτών, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής σχολιάζουν πως «επειδή με τις επιλεκτικές διαρροές δημιουργείται νοσηρό κλίμα και όλοι οι βουλευτές μένουν αθωράκιστοι σε οποιονδήποτε θέλει να τους πλήξει προσωπικά ή να πλήξει το Κοινοβούλιο σε μία περίοδο που καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται όλα. Διότι, δεν είναι δυνατόν ο καταγγέλλων να κάνει χρήση απορρήτων εγγράφων ατιμώρητος και ο καταγγελλόμενος να μην έχει πρόσβαση ούτε στο φάκελο».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τη διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας για τη διαρροή της λίστας με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ζητά και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες, με σχετική παραγγελία του προς την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένης Ράικου.

Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος επίσης διέταξε έρευνα για τη διαρροή της λίστας και την αναζήτηση όσων ευθύνονται γι' αυτό. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αντιδρώντας στη διαρροή της λίστας με τα 36 ονόματα, ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί, των οποίων το όνομα φιγουράρει στη λίστα με τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού, διατυπώνουν τις αντιδράσεις τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Όσον αφορά ειδικότερα στα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αυτά εμφανίζονται σε σταθερή ευθεία γραμμή, καθώς από το 1989έως και σήμερα δεν παρουσιάζουν εντυπωσιακές αποκλίσεις.

Συγκεκριμένα,τόσο η ακίνητη περιουσία (οι όποιες μεταβολές οφείλονται σε κληρονομιά από τον πατέρα του) όσο και το χαρτοφυλάκιό του (μετοχές, ομόλογα κλπ)δεν αφήνουν υπόνοιες για περίεργο πλουτισμό. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: