Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η ρουλέτα των 2 δις ευρώ και ο νέος φόρος στα ακίνητα


Ένα νέο χαράτσι απαιτεί το κλιμάκιο της Τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών και την κυβέρνηση.

Πρόκειται για τον κεφαλικό φόρο, ύψους 150 ευρώ, τον οποίο πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών στους κυβερνητικούς εταίρους, προκειμένου να συγκεντρωθούν, όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, για να επιτευχθεί το οικονομικό χάσμα των 2 δισεκατομμυρίων.

Πηγές αναφέρουν ο κ. Στουρνάρας πρότεινε το μέτρο, εφόσον υπάρχει ήδη συμφωνία 9 με 9,5 δισ. ευρώ.

Ο φόρος που θα φτάνει τα 150 ευρώ προτείνεται να μπει σε όλα τα ακίνητα για ελεύθερους επαγγελματίες, για όσους νοικιάζουν ακίνητα και για όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Επί της ουσίας, το μέτρο αφορά χιλιάδες πολίτες οι οποίοι έχουν δικό τους ακίνητο και το νοικιάζουν ή δηλώνουν ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν εγκαταστήσει σε ιδιοκτησία τους τη δική τους επιχείρηση.

Η άποψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι ότι με αυτό το μέτρο «σκοτώνεται η προοπτική του εθνικού φορολογικού σχεδίου». Ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε το φορολογικό μέτρο στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς όμως να ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφασή ή να απορριφθεί.

Στη νέα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στις 18.00 στο υπουργείο Οικονομικών, η συζήτηση αρχίζει από τα ήδη συμφωνηθέντα μέτρα, ύψους 9,5 δισ. ευρώ.

Σε αυτά, περιλαμβάνονται περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων ύψους 6,5 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον 1,1 δισ. ευρώ προέρχεται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, μετά και από τη δημοσιονομική αξιολόγηση του μέτρου από τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: