Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρόκληση Independent με άρθρο για άνοδο του ναζισμού στην Ελλάδα

«Ομοφυλόφιλοι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά σας». Με αυτές τις λέξεις ανοίγει το άρθρο της που είναι αφιερωμένο στην άνοδο του φασισμού, τη Χρυσή Αυγή και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας η συντάκτρια του Independent, Laurie Penny.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι ενώ η βία κατά των μεταναστών και των μειονοτήτων συνεχίζεται και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, στην Αθήνα έχουν κυκλοφορήσει απειλητικά φυλλάδια που προειδοποιούν ομοφυλόφιλους ότι μετά τους μετανάστες έρχεται η σειρά τους.


H συντάκτρια του Independent Laurie Penny

Η Penny αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πραγματικοί φασίστες, με μαύρα πουκάμισα, περιπολούν την Αθήνα κρατώντας σβάστικες και αναμμένες δάδες, αποδεκατίζοντας και δολοφονώντας εθνικές μειονότητες και οι διεθνείς κυβερνήσεις μοιάζουν τρομακτικά χαλαρές, αρκεί ο ελληνικός λαός να αποπληρώνει τα χρέη της ευρωπαϊκής ελίτ». Μάλιστα το άρθρο αναφέρεται και στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια λέγοντας πως κάνει τα ‘στραβά μάτια’: «Εχει δεσμευτεί να πατάξει την μετανάστευση την οποία χαρακτήρισε ‘εισβολή’ και ‘βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας’. Ενώ χαρακτηρίζει τους λαθρομετανάστες μεγαλύτερη απειλή για τους πολίτες από την οικονομική κρίση».

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται: «Φασίστες οπαδοί της Χρυσής Αυγής έχουν αρχίσει να προωθούν επιθέσεις μίσους κατά ομοφυλόφιλων και ανθρώπων με αναπηρίες. Η αρθρογράφος τονίζει επίσης ότι «οι κυβερνήσεις Ελλάδας και της Ευρώπης μοιάζουν πρόθυμες να το ανεχθούν αυτό ως το κοινωνικό κόστος μιας συνεχιζόμενης λιτότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: