Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Εδραιώνονται οι βάσεις για τον ρωσικό τουρισμό στην Ελλάδα

Διήμερο ελληνορωσικό Φόρουμ στη Χερσόνησο της Κρήτης

 
Η πορεία και οι προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, θα εξεταστούν στο διήμερο ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ με τίτλο: «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου στη Χερσόνησο στο ξενοδοχείο «Aldemar Knossos Royal» και οργανώνεται από το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, πρόκειται για μια «από τις στρατηγικότερης σημασίας συναντήσεις ελληνορωσικών τουριστικών δυνάμεων, που εδραιώνει τις βάσεις για το μέλλον του τουρισμού στη χώρα μας».

Ακόμη, τονίζουν ότι το φόρουμ «αφορά στο σύνολο της τουριστικής Ελλάδας που έχει ή θέλει να αποκτήσει σχέσεις με τη Ρωσία, και λαμβάνει χώρα σε περίοδο ιδανική για σύναψη ή επιβεβαίωση συνεργασιών καθώς προηγείται της περιόδου υπογραφής συμβολαίων».

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, φιλοδοξούν να ανοίξουν δρόμους προβολής και συνεργασίας για τους επιχειρηματίες απ' όλο το φάσμα των τουριστικών επαγγελματιών της Ελλάδας του τουρισμού, με συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με ρώσικες επιχειρήσεις εξερχόμενου τουρισμού.

Η διημερίδα θα ασχοληθεί με θέματα Visa - Αερομεταφορές - Αεροδρόμια, στην πρώτη ενότητα συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας και με Marketing και Πωλήσεις στην Ρωσία στην δεύτερη ενότητα της πρώτης ημέρας, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις κατά την διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του Φόρουμ.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στη 1 το μεσημέρι θα μιλήσει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και οργανισμών.

Στη διήμερη συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος οι Ρώσοι tour operators ΤΕΖ Tour, Coral Travel, TUI Russia, Labirint, Pantheon, Yuzhnyj Krest, Solveks Tourne, Versa, η Ρώσικη Ένωση της Τουριστικής Βιομηχανίας όπως και άλλες ρώσικες ενώσεις τουριστικού του κλάδου.

Από ελληνικής πλευράς, αναμένεται να συμμετάσχουν το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣETE), η Ένωση Ξενοδόχων, Έλληνες ξενοδόχοι και tour operators, ενώ έχουν προσκληθεί ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ιωάννης Μαχαιρίδης, η διοικήτρια της ΥΠΑ, Φώφη Παπαδημητροπούλου κα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: