Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μοσκοβισί: Σοκ για την Ευρωζώνη τυχόν ελληνική έξοδος



Απειλή για όλη την ευρωζώνη στο σύνολό της θα συνιστούσε μια ελληνική έξοδος, αναφέρει σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Les Echos, ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος κάνει γνωστό ότι θα μεταβεί στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου και δεν σκοπεύει να μεταφέρει ένα «χαλαρό» όπως το χαρακτηρίζει μήνυμα.

«Η Ευρώπη είναι ένα αλληλέγγυο οικοδόμημα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να 'πέσει' ένας λαός όπως ο ελληνικός. Θα είμαι στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου για την πρώτη επίσκεψη Γάλλου υπουργού οικονομικών από το 1998 και δεν σκοπεύω να μεταφέρω ένα χαλαρό μήνυμα. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι η αποχώρηση μιας χώρας θα συνιστούσε απειλή για το σύνολο της ευρωζώνης με μια αρνητική μεταδοτική επίπτωση.

Ας μην υποβαθμίσουμε το σημαντικό σοκ που θα αντιπροσώπευε μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ» αναφέρει ο Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η Γαλλία αλλά και η Γερμανία επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, από την στιγμή που θα γίνουν οι αναγκαίες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο κύριος Σαμαράς λέει ότι ζητά χρόνο και όχι χρήματα. Ο Φρανσουά Ολάντ εύχεται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης και 19ης Οκτωβρίου να μπορέσει να φέρει μια οριστική απάντηση στο ελληνικό ζήτημα» αναφέρει ο Γάλλος υπουργός.

Σημειώνει παράλληλα ότι με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε, έχουν συγκροτήσει ομάδα εργασίας αναζητώντας κοινές απαντήσεις για το μέλλον του ευρώ, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, συνολικά για την επίλυση της κρίσης χρέους.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: