Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γ. Στουρνάρας: «Το Τ.Τ. δεν είναι βιώσιμο»

Με διαδικασίες «τύπου» ΑτΕ οδεύει προς πώληση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής «τόσο η Τράπεζα της Ελλάδας, όσο και ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας έκριναν το Τ.Τ μη βιώσιμο». Επιπροσθέτως - όπως ήδη είχε μεταδώσει από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης το protothema.gr - ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει άλλη παράταση την διοίκηση του Τ.Τ. προκειμένου να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα για το 2011. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι την Παρασκευή 31.8.2012 λήγει η σχετική, τέταρτη παράταση που έχει λάβει το συγκεκριμένο ίδρυμα.

Να σημειωθεί ότι η επιτροπή συνεδριάζει εν όψει της κύρωσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην συγκεκριμένη πράξη μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας προχώρησε σε ορισμένες «διορθωτικές» προσθήκες.

Ειδικότερα, με την πρώτη προσθήκη δίνεται παράταση κατά ένα μήνα (σ.σ. από 31.9.2012 σε 31.10.2012) σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να δημοσιοποιήσουν τις εξαμηνιαίες οικονομικές τους εκθέσεις.

Με την δεύτερη προσθήκη καθορίζεται ότι η συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens «αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη».

Αυτό γίνεται γιατί το αρχικό κείμενο προέβλεπε ότι ο συμβιβασμός για να είναι έγκυρος πρέπει να υπογραφεί εντός 45 ημερών από την 7η Μαρτίου 2012 όταν και υπέγραψε η Siemens. Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση υπέγραψε τον συμβιβασμό στις 22 Αυγούστου, δηλαδή με 2,5 μήνες καθυστέρηση.

Πέραν αυτών, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ευελπιστώ ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί πλήρως το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης».

Ουσιαστικά, μετά και από τις δηλώσεις Στουρνάρα, η κυβέρνηση δείχνει ότι αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποκρατικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το ζήτημα της υποχρεωτικής δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του Τ.Τ. για το 2011 επιτάσσει την επίσπευση των εξελίξεων καθώς, με δεδομένο ότι θα παρουσίαζε ζημίες ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του. Όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει εκτός απροόπτου σε διαγωνισμό για την πώλησή του.

Άμεσα ενδιαφερόμενες είναι η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank καθώς κατέχουν το 12% του μετοχικού κεφαλαίου.

Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Αυγούστου, με παραμονή των εργαζομένων στο χώρο της Κεντρικής Υπηρεσίας από σήμερα το βράδυ, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΤΤ, το υπουργείο Οικονομικών δεν έδωσε παράταση δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του 2011 που λήγει στις 31Αυγούστου. (Διαβάστε περισσότερα εδώ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: