Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κινητοποιήσεις από τις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Κινητοποιήσεις από τις 3 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
 
Επιμένουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στις κινητοποιήσεις, που ξεκινούν από τις 3 Σεπτεμβρίου, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση των συνδικαλιστικών και θεσμικών φορέων των χρηστών υγείας (ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ κ.ά.) και των λοιπών ιατρικών φορέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ήδη ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. για το 2012 καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη».

Συμπληρώνουν επίσης πως «οι ιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, αποφασίζοντας να στηρίξουν τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, συμφώνησαν σε οριζόντια περικοπή των αμοιβών επίσκεψης της τάξης του 50% και επιβολή εκπτώσεων στο καθηλωμένο επί 22 χρόνια τιμολόγιο ιατρικών πράξεων, φέρνοντας σε εξαιρετικά οριακό σημείο τη βιοποριστική δυνατότητα επιβίωσης του μέσου ελευθεροεπαγγελματία ιατρού, ο οποίος προσέφερε ανελλιπώς τις υπηρεσίες του “εθελοντικά” επί 2 συναπτά έτη, χρηματοδοτώντας την κοινωνική πολιτική του κράτους, χωρίς να χρησιμοποιήσει την αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη ως μοχλό πίεσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του».

«Η αλήθεια για τις πληρωμές των ιατρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει για την επίσκεψη των 6,5 ευρώ μόνο για 5 μήνες, για ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις μόνο τέσσερις μήνες και αυτά όχι σε όλους τους ιατρούς, εκτός του ότι οφείλονται από το κράτος όλα τα χρέη των παρελθόντων ετών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: