Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αυξήθηκαν τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αυξήθηκαν τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου
 
Ραγδαία άνοδο συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας.

Μέσα σε μία εβδομάδα ο αριθμός των ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη προσβολή από τον τροπικό ιό αυξήθηκε κατά 60%, ενώ οι ειδικοί αναμένουν και άλλα περιστατικά κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής παρατήρησης που εξέδωσε χθες το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΚΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των κρουσμάτων διαμορφώνεται πλέον σε 96 άτομα.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, το σύνολο των ασθενών ήταν εξήντα. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ποσοστιαία άνοδο, η οποία όμως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα, οι οποίες ήταν πολύ ευνοϊκές για τη δραστηριότητα των κουνουπιών και συνεπώς για τη διάδοση της ασθένειας.

Βέβαια, ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό αλλά δεν έχουν νοσήσει ή έχουν παρουσιάσει πολύ ελαφρά συμπτώματα, είναι πολλαπλάσιος και εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 9.500 άτομα.

Από τους 96 ανθρώπους που έχουν αρρωστήσει, συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα έχουν παρουσιάσει οι 68. Επίσης, εισαγωγή στο νοσοκομείο χρειάστηκε να κάνουν οι 87 από τους ασθενείς, εκ των οποίων οι 52 έχουν πάρει εξιτήριο, οι τρεις κατέληξαν, οι 24 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε απλό θάλαμο και οι οκτώ παραμένουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ό,τι αφορά τον τόπο κατοικίας των ασθενών με σοβαρά συμπτώματα (στο κεντρικό νευρικό σύστημα), τα «πρωτεία» εξακολουθούν να κατέχουν τα νότια προάστια της Αθήνας, όπως Παλαιό Φάληρο (έντεκα κρούσματα), Αλιμος (πέντε), Ελληνικό - Αργυρούπολη (τέσσερα), Γλυφάδα και Καλλιθέα (από δύο).

Ωστόσο, αρκετά νέα περιστατικά σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: