Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Le Monde: "Ανεύθυνοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες"

Le Monde: "Ανεύθυνοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες"
 
Τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην κρίσιμη κατάσταση της ευρωζώνης καυτηριάζει η γαλλική εφημερίδα Μοντ σε κύριο άρθρο με τίτλο «Πολιτική ελαφρότητα με την οικονομία στα επείγοντα». Ειδικότερα, τους κατηγορεί για «ανευθυνότητα» και σχολιάζει ότι «δεν κάνουν τη δουλειά τους» και μάλιστα όπως αναφέρει «καμία μέρα της εβδομάδας».

Ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για «θανατηφόρο καλοκαίρι» σημειώνοντας:

«Πτώση των χρηματιστηρίων λίγο πολύ παντού, απαγορευτικά επιτόκια στα ιταλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα, για να μην προσθέσουμε και την απαράδεκτη ελληνική περίπτωση και όλα αυτά με φόντο την ύφεση. Εντούτοις, το Συμβούλιο του Ιουνίου μας είχε δώσει μια κάποια αισιοδοξία (..) Ήταν χωρίς να έχουμε υπολογίσει τους ηγέτες της ευρωζώνης, την ελαφρότητά τους και την ανευθυνότητά τους. Δεν πρόφθασαν να βγουν από το Συμβούλιο Κορυφής και άρχισαν αμέσως να διαφωνούν για την ερμηνεία του. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει αν η βοήθεια προς τη Μαδρίτη θα περάσει ή όχι από το κράτος. Νομίζαμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε έναν κόσμο που οι αγορές αντιδρούν σε νανοδευτερόλεπτα... και εδώ φανήκαμε και πάλι αφελείς.

Πουθενά δεν είδαμε να αποτυπώνεται η ανάγκη των 17 να θέσουν σε διαδικασία επείγοντος τις αποφάσεις του Ιουνίου... βλέπετε έχουν όλο τον καιρό στη διάθεσή τους! Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας πάνε διακοπές... τίποτα δεν βιάζει, μετέφεραν την απόφαση για τη συνταγματική αποδοχή του ΕΜΣ για το Σεπτέμβριο.

Αυτήν την εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν πεπεισμένη ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο θα την επισκέπτετο την Τετάρτη. Τελικά πήγε στην Αθήνα την Πέμπτη... και τί πειράζει! Οι αγορές από μέρους τους δεν καθυστέρησαν. Κρίνουν το ευρώ υπό το φως της μικροψυχίας των 17, που είναι ανίκανοι να μιλήσουν με μια φωνή. Υπάρχει κακοφωνία εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει αποφασιστική διαχείριση Ενώπιον της καταστροφικής εξέλιξης του κόστους δανεισμού Ιταλίας και Ισπανίας, στρεφόμαστε τελικά προς την ΕΚΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: