Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Διαπραγματευτή της δραχμής» λέει ο Τσίπρας τον Σαμαρά

«Διαπραγματευτή της δραχμής» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προειδοποιώντας ότι οι αποφάσεις τις κυβέρνησης είναι εξαιρετικά κρίσιμες, γιατί «το επόμενο τρίμηνο παίζεται το μέλλον της χώρας».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της πρότασης νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επισήμανε ότι «στις εκλογές του Ιουνίου ο λαός έχασε την ευκαιρία να παραμείνουμε στην Ευρώπη ως ισότιμο μέλος, αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας για διαπραγμάτευση» και πρόσθεσε ότι «όσοι σήμερα ορκίζονται στο ευρώ, θα είναι αυτοί που θα μας πάνε στη δραχμή».

Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την τακτική των σκληρών επιθέσεων προς την κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά, χαρακτήρισε «ανόητο» το επιχείρημα του πρωθυπουργού για την επαναδιαπραγμάτευση, εξηγώντας πως «δεν έχω ακούσει πιο ανόητο επιχείρημα από αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ότι δεν διαπραγματεύεται τώρα, για να διαπραγματευτεί σε εύρος τετραεετίας με καλύτερους όρους» και τόνισε πως «αν συνεχίσει έτσι, σε ένα χρόνο θα διαπραγματεύεται τους όρους επιστροφής στη δραχμή. Αν αυτό θέλει, να είναι δηλαδή ο διαπραγματευτής της δραχμής, ας το κάνει».

Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι τώρα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου «η λύση που θα δοθεί να περιλαμβάνει και την Ελλάδα και όχι όλους τους άλλους εκτός από τη δική μας χώρα».

Επίσης, αναφορικά με το αυστηρό μήνυμα του κ. Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους που απειλούν με έξοδο της χώρας από το ευρώ, είπε πως «αυτοί που κατέβαζαν την ελληνική σημαία από τον ιστό, σήμερα μυξοκλαίνε γιατί κάποιοι αξιωματούχοι θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Ξεχνούν όμως ότι οι ίδιοι μιλούσαν συνεχώς για δραχμή».

Πέραν αυτών, σημείωσε με νόημα ότι «αν συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, δεν θα είναι η Ευρώπη που θα διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, αλλά μια ελληνική κυβέρνηση, που θα ζητήσει την έξοδό της, μπας και ανατάξει την οικονομία της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: