Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Όχι νέα μέτρα» αλλα... περικοπές-σοκ σε συντάξεις και επιδόματα

Τελικά οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή οι συνταξιούχοι και οι δικαιούχοι κοινωνικών επιδομάτων, θα πληρώσουν τη... νύφη της προσαρμογής της επόμενης διετίας, καθώς ενώ όλοι περίμεναν ο ... πέλεκυς να πέσει στο Δημόσιο, αποφασίστηκε και επισήμως να πέσει το βάρος στις πλάτες του υπουργείου Εργασίας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι σχεδόν το 50% των 11,5 δισ ευρώ θα εξασφαλιστεί από μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων!
Αν και το οριστικό σχέδιο δεν είχε οριστικοποιηθεί έως αργά το βράδυ, τα σενάρια στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου, προκαλούν πραγματικό σοκ. Πλαφόν στις συντάξεις στα 2.300 ή ακόμα και στις 2.200 ευρώ, νέα μείωση 5% για συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ και 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, υποχρεωτική συμπλήρωση 25ετούς εργασίας για τη καταβολή του εφάπαξ, επιβολή αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για τα κοινωνικά επιδόματα, είναι μόνο μερικά από αυτά που εξετάζονται.
Την ίδια ώρα παραμένει πάντα στο τραπέζι και η πρόταση του ΚΕΠΕ για ετήσιο πλαφόν στις δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρά το ότι δεν συζητήθηκε επισήμως στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Από εκεί και πέρα, οι περικοπές στο Δημόσιο θα αγγίξουν- όπως όλα δείχνουν- κυρίως τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να «προσγειωθούν» στις αποδοχές των συναδέλφων τους στο στενό δημόσιο τομέα, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι επιδόματα και μισθολογικές προαγωγές θα γίνουν λίαν συντόμως... ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: