Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Le Monde: Η Αθήνα «έκλεψε» στο Μνημόνιο και έκανε προσλήψεις

Στην έκθεση της τρόικας που «καίει» την Ελλάδα για προσλήψεις στο δημόσιο εκτός Μνημονίου αναφέρεται σήμερα το ειρωνικό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde. Με τίτλο-φωτιά -«Η Αθήνα έκλεψε και έκανε προσλήψεις»- η γαλλική εφημερίδα απορεί πώς έγιναν προσλήψεις εν μέσω κρίσης και πώς γίνεται η Ελλάδα να διαθέτει ακόμη σήμερα τους ίδιους δημοσίους υπαλλήλους με το 2010!
«Η Αθήνα προσέλαβε 70.000 δημοσίους υπαλλήλους και 12.000 συμβασιούχους στους δήμους στη διετία 2010-2011 παραβιάζοντας έτσι τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές της, αντί να απολύσει κάποιες χιλιάδες άτομα όπως είχε δεσμευτεί» γράφει η εφημερίδα.
Η Le Monde επικαλείται την έκθεση που έχει στα χέρια του ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς και δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής.
Από αυτή προκύπτει ότι το 2010 κι ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 53.336 εργαζόμενοι ο συνολικός αριθμός του μόνιμου προσωπικού του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα (της γενικής κυβέρνησης) έμεινε σχεδόν σταθερός στις 692.301 άτομα. Το σύνολο σχεδόν των κενών θέσεων καλύφθηκε με νέες προσλήψεις. «Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί» αναφέρει η εφημερίδα Le Mondeκαι κάνει λόγο για ζήτημα που προκύπτει παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.
Η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τρόικα στην Αθήνα αποκάλυψε ότι σε τέσσερις τομείς - ΟΤΑ, Υγεία, Αστυνομία και υπουργείο Πολιτισμού - το προσωπικό αντί να μειωθεί αυξήθηκε. Η Τρόικα εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων που έρχονται με τη νέα κυβέρνηση «κάρφωσε» τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον «Καλλικράτη» για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: