Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ για τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών στην κυβέρνηση

Προβληματισμένος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις συνθήκες συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση με την Ν.Δ. και την ΔΗΜΑΡ, καθώς ενώ ο ίδιος προτείνει να μην συμμετάσχει το κόμμα με βουλευτές ή κορυφαία στελέχη, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Κατά την κρίσιμη σύσκεψη των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, τέθηκε το ζήτημα για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει πολιτική εκπροσώπηση στην κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος πρέπει να αποφασίσει για τις συνθήκες συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην νέα κυβέρνηση, είναι αντιμέτωπος και με τις ξεχωριστές τάσεις στο κόμμα για το ζήτημα της πολιτικής εκπροσώπησης, ερχόμενος αντιμέτωπος με αρκετά από τα κορυφαία και ιστορικά του στελέχη.
Η «σκληρή» γραμμή τηρείται από τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Πέτρο Ευθυμίου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι οποίοι υποστηρίζουν σθεναρά την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει ασυζητητί να έχει στην νέα κυβέρνηση κορυφαία στελέχη του.
Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτός που ακολουθεί και την γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκρίνοντας την υποστήριξη στην κυβέρνηση χωρίς όμως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε κατά την σύσκεψη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι πως λίγο πριν τελειώσει, και ενώ είχαν αποχωρήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μίμης Ανδρουλάκης, οι δύο άνδρες είχαν μία σύντομη συζήτηση κατά την οποία ο κ. Λοβέρδος υπέδειξε στον Μίμη Ανδρουλάκη τον συγκεκριμένο πυροσβεστήρα.


«O πυροσβεστήρας αυτός Μίμη δεν μπορεί να σβήσει την φωτιά στο βουνό, αλλά είναι για μέσα στο κτήριο», φέρεται να είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπονοώντας πως το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμμετάσχει στην νέα κυβέρνηση με κορυφαία στελέχη που έχουν και κυβερνητική εμπειρία
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένουν να κατευναστούν τα πνεύματα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, προτάθηκε την κυβέρνηση να στελεχώσουν νεώτερα μέλη του ΠΑΣΟΚ και όχι «φθαρμένοι πρώην υπουργοί». Κύκλοι της Ιπποκράτους λένε πως ο κ. Βενιζέλος «εξουσιοδοτήθηκε» από τα κορυφαία στελέχη να χειριστεί το θέμα της συμμετοχής των προσώπων στην κυβέρνηση.
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται μέχρι στιγμής να κρατάει σιωπηρή στάση, ενώ αύριο θα προσέλθει στην συνάντηση εργασίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με την πρόταση να μην συμμετάσχουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση
Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία καθώς η νέα ΚΟ η οποία καλείται να στηρίξει την κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ (επίπεδο εκπροσώπησης, εύρος κλπ).
«Εγώ διαμόρφωσα την εισήγηση μου με βάση την συζήτηση που έκανα με τους βουλευτές» είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε από το μεσημέρι με βουλευτές ανά περιφέρεια. Πρόσθεσε δε πως «η αξιοπιστία μας θα κριθεί από το αν εννοούμε και μετεκλογικά όσα λέγαμε προεκλογικά» εννοώντας την φράση που είχε πει δημοσίως ότι «δεν θα δείτε τα γνωστά στελέχη σε υπουργικούς θώκους».
Όπως έχει γράψει το iefimerida.gr, η εντύπωση που απεκόμισαν οι βουλευτές που συνάντησαν τον κ. Βενιζέλο είναι πως δεν πρέπει να μπουν τα γνωστά υπουργικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση. «Εγώ δεν μίλησα, άκουγα κυρίως» είπε χαμογελώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Θα ήταν οξυδερκείς φαίνεται» του παρατηρήσαμε για να ανταπαντήσει με νόημα: «Η νέα ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι ευάριθμη αλλά έχει μεγάλη αντιληπτική ικανότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: