Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Την Τετάρτη το πρωί στις 11 θα συνεδριάσει τελικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και όχι την Τρίτη στις έξι το απόγευμα, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Η αλλαγή αυτή σχετίζεται με τη μετάθεση της ορκωμοσίας των βουλευτών για το πρωί της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν πρόκειται να φανερώσει στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τις προθέσεις του σε σχέση με τις τροποποιήσεις που σκοπεύει να δρομολογήσει στο κόμμα, αλλά θα περιοριστεί στην περιγραφή των οργανωτικών και πολιτικών αλλαγών που σχεδιάζει.
Παράγοντες της Ιπποκράτους σχολιάζουν ότι η επιλογή του να καθυστερήσει την ανακοίνωση των αλλαγών στο ΠΑΣΟΚ συνδέεται με το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες σε επίπεδο κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα το θέμα που έχει ανακύψει με τον υπουργό Οικονομικών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του θα κάνει απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος για το ΠΑΣΟΚ, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει σε ορισμούς κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ή των διευθυντών της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε την νύχτα της 17ης Ιουνίου, δύο ημέρες πριν από την θυελλώδη συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος στον Ανδρέα Λοβέρδο να αναλάβει καθήκοντα πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Ο κ. Λοβέρδος αρνήθηκε λέγοντας ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος πρέπει σχεδόν να ταυτίζεται με τις απόψεις του προέδρου του κόμματος κάτι που για τον ίδιο δεν ισχύει, αφού διαφωνεί με τον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ.
Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να έγινε δέκτης ανάλογης πρότασης, όμως ο ίδιος μιλώντας σε συνεργάτες του είπε ότι «δεν έγινε ποτέ τέτοια κουβέντα» με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ασαφές παραμένει το ποιο στέλεχος θα επιλέξει ο κ. Βενιζέλος για την θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του οποίου απαιτείται ψηφοφορία μεταξύ των μελών της έπειτα από την σχετική πρόταση του προέδρου του κόμματος.
Πάντως ο Κοζανίτης βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος που εμφανίζεται ως επικρατέστερος δεν δείχνει πρόθυμος να αναλάβει τέτοια καθήκοντα.
Σε ό,τι αφορά στον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας πιθανότατα το συγκεκριμένο πόστο θα αναλάβει ο Βασίλης Γερανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: