Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Το μήνυμα Σαμαρά στους ηγέτες της ευρωζώνης

Eπιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά θα παραδώσει στους ηγέτες των Ευρωπαϊκών κρατών o πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η επιστολή αυτή θα περιλαμβάνει τρία σημεία:

1) Θα περιγράφει τα προβλήματα της χώρας
2) Θα επισημαίνει ότι οι Έλληνες ψήφησαν ευρώ και ευρωπαϊκή ένωση
3) Θα τονίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στους Έλληνες πολίτες.

Επισημαίνεται πως η επιστολή θα έχει την υπογραφή του κ Αντώνη Σαμαρά.

Την ίδια ώρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε..

Ο Κάρολος Παπούλιας αναχωρεί για τις Βρυξέλλες στις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να συμμετάσχει την Πέμπτη και την Παρασκευή ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Παπούλιας είχε νέα σύσκεψη εργασίας με τον Γ. Ζανιά, τον Κ.Χατζηδάκη και τον Χρ.Σταϊκούρα. Αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Πάντως, χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 την Τρίτη η σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στην οικία του Αντώνη Σαμαρά συζητήθηκε το θέμα του συντονισμού της κυβέρνησης, οι προτεραιότητες της οικονομίας, η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρώπη πέρα από τη Σύνοδο Κορυφής και ο τρόπος που θα πρέπει προωθηθούν οι ελληνικές θέσεις αποτελεσματικότερα.

Επιπλέον έγινε μια πρώτη συζήτηση για το πότε θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη βουλή.

Έγινε επίσης μια πρώτη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων και τέλος οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν μια γενική ιεράρχηση των νομοσχεδίων που θα περάσει η κυβέρνηση στη Βουλή

Νωρίτερα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είχαν προσέλθει στην οικία του κ Αντώνη Σαμαρά Τελευταίος προσήλθε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κύριος Κουβέλης, ενώ είχε προηγηθεί ο κ Βενιζέλος. Από νωρίς βρισκόταν στο σπίτι της Κηφισιάς ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας καθώς και ο κ. Σταϊκούρας. Νωρίτερα, τον πρωθυπουργό είχε επισκεφθεί ο στενός συνεργάτης του Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: