Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα για τα φάρμακά του

Αυτοκτόνησε γιατί δεν είχε χρήματα για τα φάρμακά του
 
Μια τραγωδία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους. Στην Ελλάδα του 2012 ένας 70χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει τα φάρμακά του. Το απίστευτο περιστατικό που έχει συγκλονίσει από χθες το πανελλήνιο συνέβη στην Κρήτη, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα η μία αυτοκτονία διαδέχεται την άλλη.

Πίσω από κάθε αυτόχειρα υπάρχει μια δραματική ιστορία που λυγίζει ακόμη και τις πιο σκληρές καρδιές. Η συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, προκαλεί σοκ. Ο 70χρονος πέρασε τη θηλιά στον λαιμό του και κρεμάστηκε, καθώς γνώριζε πως όση δύναμη κι αν είχε, κάποια στιγμή θα τον πρόδιδε η καρδιά του. Τα χρήματά του, όπως λένε κοντινοί του άνθρωποι, δεν έφταναν ούτε για τα απαραίτητα, πόσο μάλλον για τα φάρμακά του.

Η αυτοκτονία του ηλικιωμένου έχει βυθίσει στη θλίψη και το πένθος την τοπική κοινωνία της Επισκοπής Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου, καθώς πίσω από τον τραγικό θάνατό του κρύβεται κι ένα προσωπικό ανθρώπινο δράμα. Τον άτυχο 70χρονο, εντόπισε χθες τα ξημερώματα κρεμασμένο από μια ελιά κάτοικος της περιοχής.

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και κατόπιν τους συγγενείς του άτυχου άντρα, οι οποίοι υπέστησαν σοκ από την είδηση του θανάτου του. Οπως έγινε αργότερα γνωστό, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και αδυνατούσε οικονομικά να αγοράσει τη συνιστώμενη φαρμακευτική αγωγή, ενώ άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά κάνουν λόγο για μια πονεμένη ιστορία, αφού έξι μήνες πριν είχε χάσει τον αγαπημένο του γιο και είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Η είδηση του τραγικού θανάτου του άτυχου 70χρονου έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία αλλά και στις αρχές, οι οποίες τις τελευταίες μέρες δεν προλαβαίνουν να... μετρούν αυτόχειρες.

Την περασμένη Δευτέρα στη Νεάπολη Λασιθίου είχε εντοπιστεί επίσης η σορός ενός 45χρονου ο οποίος, ευρισκόμενος σε απελπισία, αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο. Ο 45χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος νωρίς το πρωί είχε πάρει τηλέφωνο την αδερφή του και της ανέφερε ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του πίνοντας φυτοφάρμακο.

Εκείνη ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία, όμως ήταν ήδη αργά. Ο 45χρονος ήταν πατέρας ενός ανήλικου κοριτσιού και η γυναίκα του είχε πεθάνει, ενώ το κοριτσάκι έμενε με τη θεία του.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: