Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Να σπάσει επιτέλους το απόστημα της διαπλοκής

Σε κανονικό πόλεμο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του μετώπου των ιδιοκτητών του MEGA εξελίσσονται πλέον οι αψιμαχίες που είχαν ξεκινήσει προχτες με τις αναφορές συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα για «MEGAλο λάθος» της «διαπλοκής του Εθνους», αλλά και τα επιθετικά άρθρα-απάντηση από τις εφημερίδες «Εθνος» και «ΝΕΑ».
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «τελικά...λεφτά υπάρχουν», καθώς -όπως υποστηρίζει- αποκαλύφθηκε σήμερα στην επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών ότι δεν συστήθηκε η αρμόδια επιτροπή που προβλεπόταν από το Νόμο 3943 για τους μεγαλοφοροφυγάδες.
Καλεί δε τον σημερινό υπουργο Οικονομικών να δώσει στην δημοσιότητα τις περιπτώσεις εκείνες που σχετίζονται με «ΜΜΕ και επιχειρήσεις δημοσίων έργων».
Σκουρλέτης: Οι καναλάρχες κυβερνούσαν τον τόπο
Στο ίδιο επιθετικό μήκος κύματος ήταν και η σημερινή δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος είπε ότι οι καναλάρχες είναι αυτοί που κυβερνούσαν αυτό τον τόπο!
Ειδικότερα, μιλώντας στο «Marconi Radio 96,1 F.M.» του Βόλου, ο Πάνος Σκουρλέτης συνέχισε την επίθεση κατά του Γιώργου Μπόμπολα και του ΔΟΛ για την υπόθεση της τηλεοπτικής άδειας του MEGA. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ξεκίνησε από ανάρτηση στο Tweeter του Νίκου Παππά, διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, και συνεχιστηκε χτες με τη δήλωση του Βασίλη Μουλόπουλου, που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει μισό δισ. ευρώ από τα κανάλια.
Σήμερα, ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τηλεοπτικές άδειες είπε: «Νομίζω ότι τα λέει όλα αυτό το tweet. Η ελληνική πολιτική ζωή έχει σφραγιστεί από σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε μεγαλοκατασκευαστές και οικονομικά συμφέροντα, σε μεγαλοκαναλάρχες και πολιτικές ηγεσίες».
Και τόνισε: «Αυτοί ήταν που τις τελευταίες δεκαετίες καναλαρχούσανε, αυτοί είναι οι οποίοι ουσιαστικά κυβερνούσαν σ' αυτό τον τόπο»,
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε στη συνέχεια ότι: «Υπάρχει ένα τεράστιο θέμα το οποίο κανείς δεν το ανέδειξε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι το θέμα της κατοχής των δημόσιων συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι δημόσιες αυτές οι συχνότητες, δεν είναι ιδιοκτησίας τους. Πληρώνουν, δεν πληρώνουν; Πώς τις κατέχουνε; Υπάρχουν ασυμβίβαστα; Μπορούν αυτή την στιγμή άνθρωποι, οι οποίοι διαμορφώνουν μέσω από την κατοχή μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών την κοινή γνώμη, να εξυπηρετούν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά τα θέματα τα οποία έχουν καταταλαιπωρήσει την ελληνική πολιτική ζωή, πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες μας, έτσι και ο λαός μας εμπιστευτεί και βρεθούμε στα πράγματα. Είναι αυτό το οποίο έχει κάνει όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους να μας χτυπούν λυσσαλέα».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ή ΤΕΛΙΚΑ... ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
Τα όσα αποκαλύφθηκαν σήμερα (σχετικά με την επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών), αποδεικνύουν ότι τελικά... λεφτά υπάρχουν!
Λεφτά υπάρχουν στους μεγαλοφοροφυγάδες και δεν καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, γιατί κάποιοι επέλεξαν, να μην συστήσουν (από 31.3.2011 που ισχύει ο Ν. 3943) την σχετικά επιτροπή.
Αποδεικνύουν επίσης την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αντί της καταστροφολογίας, της επιβολής χαρατσιών, της μείωσης κοινωνικών δαπανών, αμοιβών και συντάξεων.
Καλούμε τον υπουργό Οικονομικών, να δώσει στην δημοσιότητα (αν υπάρχουν) τις περιπτώσεις (που υπάγονται στη συγκεκριμένη επιτροπή) και σχετίζονται με οποιοδήποτε ιδιοκτησιακό τρόπο, με ΜΜΕ και επιχειρήσεις δημόσιων έργων.
Οι πολιτικές ευθύνες για τη μη σύσταση της επιτροπής είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν. Το απόστημα της διαπλοκής πρέπει επιτέλους να σπάσει και να αποκαλυφθεί όλο το παρασκήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: