Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εμφύλιος ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα

Πρώτη καταχώρηση: 30/05/2012
07:39Εκλογές 2012

Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα με αφορμή την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό, ενώ εντάσεις παρατηρούνται και σε πολλές άλλες περιοχές όπως στην Καστοριά με την υποψηφιότητα Πετσάλνικου ή τη Μαγνησία.
Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, που έμεινε δεύτερος και δεν εκλέγεται, επέμεινε έως την τελευταία στιγμή για την «ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.
Η κατάσταση στην Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, παρόντος του υπεύθυνου της Ιπποκράτους Πέτρου Ευθυμίου, υπήρξε εκρηκτική όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Μεταξύ όσων έθεσαν το θέμα υποψήφια βουλευτής, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, συνδικαλιστές και άλλοι. Ένας εξ αυτών μάλιστα δήλωσε ότι και τα μέλη του κόμματος δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Παπανδρέου, για να λάβει απάντηση από άλλον σύντροφό του: «Έλεος πια. Τον ανατρέψατε και δεν σταματάτε ούτε τώρα. Με αυτά και αυτά δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στο τέλος»!
«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Ευθυμίου. Έξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε χαρακτηριστικά στο Real.gr κορυφαίο στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».
Παρόμοια κατάσταση είχε δημιουργηθεί και στην Καστοριά όπου η τοπική Νομαρχιακή είχε ζητήσει την παραίτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου από το ψηφοδέλτιο, διαφορετικά απειλούσε με συλλογικές παραιτήσεις.
Ακόμα πιο έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μαγνησία, όπου τοπικά στελέχη εξέδωσαν κείμενο φωτιά, το οποίο φέρει στη δημοσιότητα το Real.gr. Την απόσυρση των υπογραφών μάλιστα, ζήτησε φανερά ενοχλημένο το γραφείο Βενιζέλου από τον πρώην νομάρχη Απόστολο Παπατόλιο, ο οποίος θεωρήθηκε υποκινητής, ενώ ο ίδιος το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: