Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Ανοιχτό "παράθυρο" συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Σαμαράς: Ανοιχτό "παράθυρο" συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ : Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, έχοντας το βλέμμα στην
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, έχοντας το βλέμμα στην επόμενη μέρα αποφεύγει να θέσει τον όρο να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, όπως είχε κάνει με τις εκλογές του Μαΐου. Απλώς ξεκαθαρίζει ότι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News», η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά τη λήξη της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας που διεξήχθη στο Φάληρο, σημειώνει με νόημα ότι μετά τις εκλογές το κόμμα του «θα επιδιώξει συνεργασία με όποιους δέχονται δύο βασικά πράγματα: αλλαγή του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ». Σε ερώτηση εάν θα συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο ο κ. Σαμαράς δήλωσε: «Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι ούτε πεθαμένος δεν συνεργάζεται με εμάς. Κι εγώ ασφαλώς του εύχομαι να έχει καλή υγεία ο άνθρωπος».

Μιλώντας στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου μετείχε και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «στις 17 Ιουνίου η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή, αλλά θα κυριαρχήσει η κρίσιμη επιλογή για το μέλλον του τόπου», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όλοι -όπως είπε- δίνουν το «παρών» σε αυτή την κρίσιμη πανστρατιά και αγωνίζονται για μια Ελλάδα ισχυρή, δημιουργική, αξιοπρεπή, μέσα στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε πως ξεπεράστηκαν διαφωνίες από το παρελθόν και επικράτησε η ενότητα μπροστά στην ανάγκη να διασωθεί η χώρα. «Δημιουργούμε αληθινά πατριωτικό μέτωπο, γιατί απευθυνόμαστε και κερδίζουμε ανθρώπους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις» ανέφερε, παρουσιάζοντας το διακύβευμα των εκλογών.

Επίσης, άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειιτουργία επιχειρήσεων, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελληνική Χαλυβουργία, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ πως χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες και το παραεμπόριο, και πως εάν εφαρμοστεί το οικονομικό πρόγραμμα που πρεσβεύουν οι διάφορες συνιστώσες, η ύφεση και η ανεργία θα επιδεινωθούν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει το μνημόνιο και να φέρει ένα δικό του μνημόνιο, που εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής, τη νέα ολιγαρχία».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, και ότι λέει «όχι» σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και σε νέους φόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: