Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Συνδιάσκεψη

Επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Εθνική Συνδιάσκεψη : Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς κατά την ομιλία του  στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις του εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς κατά την ομιλία του στην Εθνική Εκλογική Συνδιάσκεψη της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Προηγουμένως αναφέρθηκε στην «πανστρατιά» ενόψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης στις 17 Ιουνίου. « Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μιας Παράταξης, που οι δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Και η ανηφόρα σε προσφορά. Υπάρχουν άνθρωποι που σχηματίζουν δεμένοι γερά, ο ένας με τον άλλο, μιαν αλυσίδα προστασίας του τόπου» τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς συμπλήρωσε ότι απευθύνεται «σε ένα αληθινό Συναγερμό αγωνιστών της Παράταξης, που ήλθε πρώτη δύναμη στις 6 Μαΐου. Και στις 17 Ιουνίου θα γίνει Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, μέσα από την μάχη που θα δώσει το ευρωπαϊκό πατριωτικό μας μέτωπο» και προσδιόρισε το μήνυμα του προεκλογικού αγώνα με το τρίπτυχο: Ενότητα-αγώνας-αναγέννηση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία όμως ήταν ακόμη ποιο έντονη για το δεύτερο κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες. Αλλά όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς σύγχρονη επιχειρηματικότητα, χωρίς σύγχρονη έρευνα».

Στην επίθεσή του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν μια «διαφορετική πολιτική». Εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής. Τη μία εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι θα καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Την άλλη υποστηρίζουν ότι δεν θα την καταγγείλουν μονομερώς, αλλά θα διαπραγματευθούν από την αρχή τα πάντα. Ποια είναι «τα πάντα», άραγε; Ακόμα και το «κούρεμα» που έκοψε 106 δισεκατομμύρια από το χρέος;»

Υποστήριξε ακόμα πως «το ότι θα οδηγήσουν όλα αυτά τη χώρα εκτός ευρώ, δεν το λέμε μόνον εμείς. Το ομολογούν ανοικτά οι…μισές «συνιστώσες» τους. Και διαφωνούν οι άλλες μισές!» .

Ο κ. Σαμαράς ισχυρίσθηκε ακόμα ότι αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο και εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ, αυτό θα στοιχίσει στην Ευρώπη από μισό ως ένα τρισεκατομμύριο. «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι θέλει να αποδεσμεύσει τη χώρα από το Μνημόνιο εδώ και τώρα. Λέει ψέματα! Αν καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα εξαρτηθεί από πολύ χειρότερο Μνημόνιο, με πολύ πιο δυσβάστακτους όρους από τους δανειστές της, αν θέλει να επιβιώσει» προειδοποίησε.

Ο κ. Σαμαράς σχολίασε και την θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι νοιάζεται για τους άνεργους για τους απελπισμένους. «Πώς «νοιάζεται»; Τι θα τους προσφέρει; «Θέσεις εργασίας», όταν η ανεργία θα εκτοξευθεί από το 22% σήμερα στο 36% σε λίγους μήνες; Μήπως θα τους προσφέρει «Ασφάλεια», όταν θα έχει αφοπλίσει την αστυνομία και θα έχει νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες; Μήπως θα τους προσφέρει «Εθνική υπερηφάνεια», όταν θα έχει απομονώσει διεθνώς την Ελλάδα και θα την έχει καταστήσει εύκολο στόχο για κάθε εξωτερική επιβουλή; Μήπως θα προσφέρει «Ρευστότητα», όταν εξαγγέλλουν φόρο στις καταθέσεις και σπρώχνουν τον κόσμο να σηκώσει καταθέσεις;» ανέφερε.

«Καλώ όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κομματικούς διαχωρισμούς του παρελθόντος, να δώσουν τη μάχη μαζί μας, για να διασωθεί το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Για να αποφευχθεί η Καταστροφή. Για να τελειώσουμε οριστικά με τις εμμονές, τα ιδεολογήματα και τις αγκυλώσεις που μας έφεραν ως εδώ… Οι λαοί στα δύσκολα κρέμονται από την ψυχή τους. Κι ο δικός μας λαός, δεν θα αφήσει κανένα ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΠΑΣΟΚ να περάσει τα διόδια της Ιστορίας μας με πλαστά χαρτιά. Γιατί ο λαός δεν έχει ανάγκη από λαθρέμπορους των καημών του. Αλλά από υπερασπιστές της ανάπτυξης του τόπου…Σε αυτό τον αγώνα της Πατρίδας μας δεν θα υπάρχουν νικημένοι. Μόνο νικητές! Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός!» κατέληξε ο κ. Σαμαράς




Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: