Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Θα συνεχίσουμε το μνημόνιο ή θα σταματήσουμε το λάθος;»

Α. Τσίπρας: Δεν δεσμεύουν τη χώρα οι υπογραφές Βενιζέλου-Σαμαρά στη νέα σύμβαση

«Δεν έχει νομιμοποίηση η υπογραφή Βενιζέλου-Σαμαρά στη νέα σύμβαση αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε: «Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα προχωρήσουμε εφαρμόζοντας μια λάθος πολιτική ή θα σταματήσουμε αυτό το λάθος που βυθίζει την κοινωνία σε απόγνωση και δυστυχία».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο δρόμος που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολος και συνέχισε λέγοντας ότι «αν συνεχιστεί το μνημόνιο θα βγούμε σύντομα από την ευρωζώνη ως παρίες. Πρέπει να ακουστούν και “όχι” και να μπουν κόκκινες γραμμές από όλες τις χώρες της Ε.Ε.».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και των κέντρων κράτησης μεταναστών δήλωσε: «Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει να πουλήσουμε τις αξίες μας. Δε θα φτιάξουμε Άουσβιτς. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όντως. Τα γκέτο είναι σε περιοχές που ζουν φτωχοί άνθρωποι και φτάσαμε εξ αιτίας αυτού σε σημείο να έχουμε νοσταλγούς του φασισμού. Η χώρα πρέπει να καταγγείλει τη συνθήκη του Δουβλίνου 2».

Δεν υπάρχουν σχόλια: