Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ στην Πάρο οδηγείται σε συντριβή;

Ο Γιώργος Παπανδρέου, στο δίχρονο διακυβερνητικό πέρασμά του, συνειδητά ή ασυνείδητα, διέλυσε τα πάντα, αρχής γενομένης από την οικονομία της χώρας, που ήταν η πλέον ευάλωτη, από όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης.

Ακολούθησε η καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας, η φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, η αύξηση της ανεργίας σε εκρηκτικά ποσοστά, η λαθρομετανάστευση, η αύξηση της εγκληματικότητας, η διάλυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας και, μαζί με όλα αυτά και άλλα, συρρίκνωσε  και το ΠΑΣΟΚ, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας, μετατρέποντάς το σε μικρομεσαίο.

Στην Πάρο η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ έπαψε να λειτουργεί εδώ και χρόνια και προφανώς αυτό συμβαίνει στις περισσότερες επαρχιακές και νησιωτικές περιοχές της πατρίδας μας.

Ο τελευταίος γραμματέας της οργάνωσης, εγκατέλειψε την Πάρο, ο προηγούμενος γραμματέας δηλώνει δημόσια ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και μεγάλος αριθμός μελών της οργάνωσης, με εξαίρεση όσα πήγαν και ψήφισαν στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, σκόρπισε και στηρίζει ανοιχτά ή πρόκειται να ψηφίσει κόμματα που τάχθηκαν κατά των επονείδιστων μνημονίων και του εφαρμοστικού νόμου.

Αναρωτιέμαι ποιοι για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ θα οργανώσουν τις εκλογές στην Πάρο.

Αν εξαιρέσουμε στελέχη του στο χώρο της αυτοδιοίκησης και κάποιες σκόρπιες δυνάμεις που παραμένουν πιστές ή έχουν ευεργετηθεί με πρόσφατα ρουσφέτια, από το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ της Πάρου, δεν έχει μείνει τίποτε άλλο.

Το ΠΑΣΟΚ της Πάρου, ανύπαρκτο πολιτικά, μοιάζει να  οδηγείται σε εκλογική συντριβή, όχι γιατί άλλαξαν πολιτικό πιστεύω οι άνθρωποι που το στήριξαν, το δυνάμωσαν και το έκαναν κόμμα τοπικής εξουσίας, αλλά γιατί το κόμμα (κεντρικά)  μεταλλάχτηκε ή καλύτερα εξαλλάχτηκε καταστρέφοντας ό,τι υγιές έχει απομείνει ακόμα στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας.

Κώστας Αργουζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: