Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Οι Γερμανοί "βυθίζουν" τα υποβρύχια μας.

Η απληστία που οδηγεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο



Οι Γερμανοί “βυθίζουν” τα τρία υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,τα οποία το ΠΝ “καίγεται” να παραλάβει!

Τα όσα περιέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι τραγικά.Ο Αβραμόπουλος μίλησε με πολύ σκληρά λόγια για τον ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα,τον οποίο ουσιαστικά κατηγόρησε για αθέτηση συμφωνηθέντων που έχουν να κάνουν κυρίως με τους εργαζόμενους.

Όμως οι εργαζόμενοι είναι η μία μόνο πτυχή του προβλήματος. Η άλλη που έχει να κάνει με την παράδοση των τριών υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, αφορά αποκλειστικά τους Γερμανούς που με τους χειρισμούς τους δείχνουν ασύληπτη απλιστία!

Οι Γερμανοί της Thyssen έχουν εισπράξει πάνω από το 80% του συνολικού τιμήματος για τέσσερα υποβρύχια,έχουν παραδώσει με κόπους και βάσανα το ένα και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην παραδώσουν άλλο.

“Πατώντας” στην άθλια σύμβαση που υπογράφτηκε για την μεταβίβαση των ναυπηγείων στον Σάφα,η οποία -αν είναι δυνατόν- αποσυνδέει τις πληρωμές δόσεων από τη πρόοδο του έργου,απαιτούν εδώ και τώρα κατοβολή δόσεων που μόνο για το 2012 θα φθάσουν τα 171.000.000 ευρώ,χωρίς να έχουν βάλει …ούτε μία βίδα στα τρία υποβρύχια! Από αυτά τα εκατομμύρια οι Γερμανοί παίρνουν το 70% και αφήνουν το 30% στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η επίκληση της ατυχούς τακτικής Μεϊμαράκη-Βασιλάκου οι οποίοι καθυστέρησαν δραματικά να εκμεταλευτούν τις όποιες ευκαιρίες δόθηκαν για επίλυση του θέματος των υποβρυχιών δεν μπορεί πια να αποτελεί αξιόπιστη δικαιολογία από τη πελυρά των Γερμανών,που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν.Ίσως επειδή ,όπως έχουμε ξαναγράψει η “βιομηχανική” Γερμανία που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια και δεν ενδιαφέρεται ούτε καν για το όνομα των εταιρειών κολοσσών όπως η Thyssen που κάποτε ήταν συνώνυμη της αξιοπιστίας. Όχι πια

Ο Αβραμόπουλος χθες χρησιμοποίησε εξαιρετικά σκληρή γλώσσα που ελπίζουμε να μην οφείλεται στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε,αλλά να έχει και συνέχεια. Οι Γερμανοί που αφού κυιρολεκτικά μας “ξεζούμισαν” έχουν πάει στη Τουρκία για να φτιάξουν άλλα έξι ίδια υποβρύχια πρέπει με κάθε τρόπο να καταλάβουν ότι μπορεί είμαστε χρεοκοπημένοι αλλά δεν είμαστε αυτό που γνωρίζουν και οι ίδιοι ως την πιο γνωστή ελληνική λέξη…Αρκετά χρόνια τους παριστάναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: