Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιρειών

Προσφορές των ακτοπλοϊκών εταιρειών : Αν και οι τιμές των ναύλων είναι στα ύψη, με μία καλύτερη αναζήτηση θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες προσφέρουν εκτός από τις λεγόμενες
Αν και οι τιμές των ναύλων είναι στα ύψη, με μία καλύτερη αναζήτηση θα διαπιστώσετε ότι όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρίες προσφέρουν εκτός από τις λεγόμενες υποχρεωτικές εκπτώσεις σε κάποιες ειδικές κατηγορίες πολιτών και τις δικές τους προσφορές οι οποίες και ξεκινούν από φτηνά.

Αλλά ας δούμε τώρα αναλυτικά τι κάνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες για όσους θέλουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη αλλά και τα Δωδεκάνησα, στα οποία σημειωτέον υπάρχουν νησιά που πλοίο ακούνε και πλοίο δεν βλέπουν και μάλιστα εν έτει 2012.

Εκπτώσεις, λοιπόν αλλά και προσφορές χορηγεί πρώτη η Blue Star Ferries, η οποία μάλιστα το 2011 βραβεύτηκε από το Lloyds List ως η καλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρία και όπως εξηγεί στο Zougla Port o εμπορικός της διευθυντής Διονύσης Θεοδωράτος, η εταιρία προσφέρει για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις «Οικογενειακές Προσφορές» και οι οποίες είναι η χορήγηση έκπτωσης 25% σε όσους επιβάτες ταξιδέψουν σε τετράκλινη καμπίνα, προσφορά η οποία μάλιστα ισχύει για όλα τα δρομολόγια από και προς Πειραιά, με την προϋπόθεση όμως οι επιβάτες να είναι 4 στην ίδια καμπίνα και με τον ίδιο κωδικό κράτησης του εισιτηρίου τους.

Επίσης, έκπτωση 100% και μόνο για την οικονομική θέση σε όλα τα παιδιά ηλικίας έως 4 ετών και 50% σε καμπίνα, έκπτωση 50% σε πολυτέκνους, αναπήρους πολέμου, σε ΑΜΕΑ και σε συνταξιούχους του ΝΑΤ, ενώ έκπτωση 35% για φοιτητές και 25% σε οπλίτες για τα Δωδεκάνησα.

Τέλος, η Blue Star Ferries χορηγεί έκπτωση 20% στα εισιτήρια των Ι.Χ από και προς τα Δωδεκάνησα όταν όμως εκδίδονται ταυτόχρονα με τα εισιτήρια επιστροφής.

Ας δούμε τώρα τι δίνει για τους επιβάτες που θα προτιμήσουν τα πλοία της (συμβατικά και ταχύπλοα) η Hellenic SeaWays, η οποία ήταν και η πρώτη ακτοπλοϊκή εταιρία που έφερε στο Αιγαίο τα υπερταχύπλοα High Speed.

Όπως τονίζει στο ZouglaPort ο εμπορικός της διευθυντής, Βασίλης Κατσάρης, η εταιρία χορηγεί έκπτωση 50% στα παιδία από 5-10 ετών, σε πολυτέκνους, (φυσικά με την επίδειξη των απαραιτήτων εγγράφων), συνταξιούχους του ΝΑΤ σε όλες τις θέσεις και όλες τις ημέρες για τα συμβατικά πλοία και την οικονομική θέση, επίσης 35% σε φοιτητές για τα συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και πάντα στην οικονομική θέση, ενώ για τη Χίο - Μυτιλήνη και στην οικονομική θέση υπάρχει το εισιτήριο των 19 ευρώ και 50 ευρώ για τα Ι.Χ με την προϋπόθεση να υπάρχει ένας επιβάτης (οδηγός).

Επίσης, η HSW χορηγεί εισιτήρια των 10 ευρώ για την οικονομική θέση και 29 ευρώ για τα Ι.Χ στα δρομολόγια για τα νησιά Μέθανα - Πόρο και Αγκίστρι, ενώ έκπτωση 15% σε όσους προγραμματίσουν έγκαιρα το ταξίδι τους ισχύει για Τρίτη, Τέταρτη, Πέμπτη και όχι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Τέλος, χορηγείται έκπτωση 10%-20% στο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών και 40% στα μικρά Ι.Χ (μήκους 3,70) ενώ αν τα εισιτήρια κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ πληρώνεις μέσω πιστωτικής (αν τώρα πια έχεις) και σε άτοκες δόσεις.

Και τώρα η χανιώτικη ακτοπλοϊκή εταιρία ΑΝΕΚ χορηγεί 50% και στην οικονομική θέση για τριτέκνους, 30% σε όλες καμπίνες (εκτός LUX), 20% σε Ι.Χ και ΜΟΤΟ, 50% σε πολυτέκνους και 20% στα αυτοκίνητα τους, 50% σε παιδία από 4-12 ετών σε όλες τις θέσεις και τις καμπίνες και 50% σε φοιτητές, σπουδαστές στρατιωτικών σχολών, συν το ΙΧ και το ΜΟΤΟ, και τέλος έκπτωση 50% στους οπλίτες.

Όμως, η ΑΝΕΚ προσφέρει 20% στους ναύλους επιστροφής (ΙΧ-ΜΟΤΟ), 50% στους αγωνιστές εθνικής αντίστασης και σε άτομα άνω των 80 ετών, 50% στους συνταξιούχους του ΝΑΤ, 50% για τα θύματα του ναυαγίου “ΗΡΑΚΛΕΙΟ”, 20% σε κάτοχους δελτίων κοινωνικού τουρισμού, 50% στο ναύλο δεύτερης κλίνης, 50% στα ΑΜΕΑ και 50% σε αναπήρους πολέμου και τους συνοδούς τους.

Ας δούμε τώρα τι εκπτώσεις (ειδικές και μη) προσφέρει και η Minoan Lines, τα πλοία της οποίας εκτός από την Κρήτη ταξιδεύουν και προς την Ιταλία.

Έκπτωση 50% σε συνταξιούχους του ΝΑΤ, αναπήρους πολέμου, ΑΜΕΑ, πολυτέκνους, φοιτητές, παιδιά από 4-12 ετών, 30% στα δελτία κοινωνικού τουρισμού, 20% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής, ενώ προσφέρει δωρεάν 1 στα 4 άτομα που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους τετράκλινη καμπίνα.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: