Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μόνος υποψήφιος ο Βενιζέλος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Έχοντας τη μεγάλη στήριξη των μελών του εθνικού συμβουλίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος είδε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να εγκρίνεται σχεδόν πανηγυρικά από το ανώτερο όργανο του κόμματος. Είχε έτσι κι αλλιώς συγκεντρώσει 189 υπογραφές, σε σύνολο 377 μελών. Αντιθέτως την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή υποστήριξαν μόλις 12 μέλη του συμβουλίου, όταν η καταστατική πρόβλεψη κάνει λόγο για τουλάχιστον 94 μέλη.

Την υποψηφιότητα του Στέφανου Τζουμάκας υποστήριξε μόνο ένα μέλος. Παπουτσής και Τζουμάκας είχαν ζητήσει νωρίτερα, με έντονα φορτισμένες ομιλίες να υπάρξει πολιτική έγκριση και των τριών υποψηφιοτήτων, κάτι όμως που απερρίφθη από το εθνικό συμβούλιο, καθώς δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το καταστατικό. Η συνεδρίαση έγινε σε φορισμένο κλίμα με συνεχείς αντεγκλήσεις, που ορισμένες φορές ξέφευγαν από κάθε όριο. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις υπήρξαν και απειλές ακόμη και για... ξυλοδαρμό, μεταξύ γυναικών μελών του εθνικού συμβουλίου.

Οι ψυχραιμότεροι έσωσαν την κατάσταση, όμως το ψυχικό και πολιτικό χάσμα μεταξύ των αντιπαριτιθέμενων στρατοπέδων ήταν εμφανές και πολλοί φοβούνται ότι αυτό θα επιδράσει την εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής. Οι κάλπες για την εκλογή του προέδρου θα γίνουν στις 18 Μαρτίου με κάλπες στις κομματικές οργανώσεις της χώρας.

«Ευχαριστώ θερμά το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που μου έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να  με ανακηρύξει σήμερα υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Γύρω από την υποψηφιότητά μου, συσπειρώνεται όλη η δημοκρατική προοδευτική παράταξη που την εξέφραζε, την εκφράζει και θα την εκφράζει το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η κρισιμότητα των περιστάσεων που ζει η πατρίδα μας και η παράταξή μας οδήγησε ένα πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που επωμίζομαι, αλλά αυτή η ευθύνη, είναι ευθύνη συλλογική και η δράση μας θα είναι ομαδική».

«Όλοι θα είναι δίπλα μου κι εγώ θα είμαι δίπλα σε όλους. Ειδικά αναφέρομαι στον Χρήστο Παπουτσή που είχε την πολιτική παρρησία να παρουσιάσει και να αναδείξει την προγραμματική του πρόταση στην Εθνική Συνδιάσκεψη» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: