Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Δεν βρίσκει υπογραφές ο Παπουτσής για να κατέβει για πρόεδρος

Σε δυσχερή θέση έχει περιέλθει τα τελευταία 24ωρα ο Χρηστος Παπουτσής καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει τον αριθμό των 94 υπογραφών που απαιτούνται για να καταθέσει το Σάββατο την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.
Συμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr ο Χρήστος Παπουτσής δεν είχε συγκεντρώσει μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ούτε 40 υπογραφές από τον συνολικό αριθμό των 374 μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Παρά τις πιέσεις που ασκει σε βουλευτές και κομματικά στελέχη, ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών κι έτσι να αποσυρθεί από την κούρσα πριν καν καταφέρει να την ξεκινήσει επισήμως.
Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου πάντως, αντιμετωπίζουν με προβληματισμό αυτην την προοπτική καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλει να υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα, γεγονός που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη νομιμοποποίηση στην κατά τα φαινόμενα άνετη επικράτηση του.
Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν την πιθανότητα, σε περίπτωση που ο κ. Παπουτσής δεν καταφέρει τελικά να βρει τις αναγκαίες υπογραφές, να ξεπεραστεί το πρόβλημα με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου , όπως συνέβη και το 2007 με τις υποψηφιότητες Παπανδρέου-Βενιζέλου και Σκανδαλίδη. Τότε τελικά, και οι τρεις εγκρίθηκαν δια βοής χωρίς υπογραφές.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι τόσοι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ ξεπουλάνε τις συνειδήσεις τους με τόσοι ευκολία, πάνε με τα “σίγουρα” από φόβο για τη θεσούλα τους και την εκλογή τους!! Είναι λυπηρό ότι υποστηρίζουν αυτόν που πριν από μερικές μέρες κατηγορούσαν τις πολιτικές του και τη στάση του!!! Ντροπή!!! Ακόμα και αυτήν την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει δεν είναι σε θέση να βάλουν στην άκρη το προσωπικό τους συμφέρον και να εκπροσωπήσουν πραγματικά τους πολίτες και να θυμηθούν τις αρχές του ΠΑΣΟΚ!!