Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος με 175.885 ψήφους νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παρατράγουδα

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Βενιζέλος με 175.885 ψήφους νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παρατράγουδα : Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα από τη χθεσινή ψηφοφορία για την  ανάδειξη του τέταρτου κατά σειρά προέδρου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο
Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα από τη χθεσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του τέταρτου κατά σειρά προέδρου από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκέντρωσε συνολικά 175.885 ψήφους σε σύνολο 180.714 ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα (ποσοστό 97,33%).

Λευκό ψήφισαν 3.653 και άκυρο 1.174.


Παράλληλα, με καταγεγραμμένο το 75,91% των εκλογικών τμημάτων, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ανέρχονται σε 180.000, με την Ιπποκράτους να θεωρεί πως ο συγκεριμένος αριθμός θα ξεπεράσει τους 240.000.
Με απώλεια του 75% της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ, συγκριτικά με τις εσωκομματικές εκλογές το 2007, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελέξη νέος αρχηγός του Κινήματος, χωρίς… αντίπαλο.

Αν στην αναμέτρηση μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου συμμετείχαν περί τις 700.000 πολίτες, στη διαδικασία της Κυριακής, η συμμετοχή -σύμφωνα πάντα- με τα στοιχεία της Ιπποκράτους, άγγιξε τις 200.000.

Αυτή και μόνο η σύγκριση καταδεικνύει την κατάρρευση του ενός εκ των δυο πυλώνων του συστήματος, την ώρα που δημοσκοπική «κατρακύλα» και του άλλου πόλου εξουσίας, δηλαδή της ΝΔ, είναι γεγονός.

Τα δύο κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης επιχειρούν ήδη από καιρό να συμπορευτούν, πιστά στο δόγμα «το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο», προσπαθώντας να διαμορφώσουν συνθήκες συγκυβέρνησης μετά τις εκλογές, ώστε να μην διασφαλιστεί η σχέση τους με τα χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ευρώπης και το ΔΝΤ.

Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα των εκλογών, Ιπποκράτους και Συγγρού, χτίζουν βήμα-βήμα το νέο γύρο συνεργασίας, υπό την παρακολούθηση της τρόικα, της ομάδας κρούσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ και βεβαίως του απεσταλμένου του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος ούτε λίγο ούτε αύξησε κατά 3,5 δισεκατομμύρια τις περαιτέρω απαιτήσεις του (περικοπές, μεταρρυθμίσεις) από την Αθήνα.

Η επιστροφή των ασώτων

Ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να ναι χαρούμενος με το εντυπωσιακό 96% που είναι το ποσοστό της νίκης του χωρίς... αντίπαλο. Οι αντιμνημονιακοί ψήφοι της Βάσως Παπανδρέου, της Μιλένας Αποστολάκη, του Θωμά Ρομπόπουλου ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού οι παραπάνω διαγραφέντες βουλευτές ψήφισαν κατά τη διαδικασία της Κυριακής, επιστρέφοντας στο… μαντρί.

Η επανάκαμψή τους νομιμοποιεί μέχρι ενός σημείου τον Ευάγγελο Βενιζέλο να χρησιμοποιήσει εκ νέου τον όρο «Το Όλον ΠΑΣΟΚ», καθώς η απώλεια τουλάχιστον επτά πρώην βουλευτών του, οι οποίοι οδεύουν προς την Αριστερά, το γεγονός ότι οι κ.κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Φλωρίδης δεν προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες, όπως και η άγνωστη μέχρι τώρα εκλογική συμπεριφορά του Κώστα Σημίτη, αφαιρούν από τον ίδιο έναν ισχυρό πυρήνα του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ.

Το μυστικό των αποδείξεων


Τα μεγάλο μυστικό της σημερινής διαδικασίας ήταν η μη έκδοση αποδείξεων σε όλα τα εκλογικά κέντρα, για όσους «φίλους» του Κινήματος έδωσαν 2 ευρώ για να ψηφίσουν.

Είναι απορίας άξιον πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέχτηκε μία τέτοια παράτυπη διαδικασία, η οποία καταδεικνύει ότι τίποτα δεν άλλαξε όσον αφορά τη νοοτροπία της ρεμούλας και της αρπαχτής. Υποτίθεται πως μετά το σκάνδαλο Siemens, τις βαλίτσες Τσουκάτου, αλλά και μετά το θόρυβο με τις επιχορηγήσεις στα κόμματα και τις δανειοδοτήσεις από τις τράπεζες θα έπρεπε τουλάχιστον να υπάρχει ευαισθησία ως προς τη συνεισφορά των πολιτών. Πέραν τούτου η διαδικασία αυτή, χωρίς αποδείξεις, είναι ξεκάθαρα παράνομη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: