Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Θα σκότωναν ανυποψίαστους πολίτες!

Σε  μια νέα φάση μπαίνει το σύγχρονο «αντάρτικο πόλης» μετά τον εντοπισμό του αυτοσχεδίου εμπρηστικού μηχανισμού, το απόγευμα του Σαββάτου – μέσα σε βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω.  Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμούν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την νέα μορφή ένοπλης βίας… Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως τρία είναι τα σημεία που προβληματίζουν έντονα τους αστυνομικούς:

1.   Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, άγνωστοι δράστες τοποθετούν βόμβα και  μάλιστα ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος, μέσα σε συρμό του μετρό που θα επιβιβαζόταν κόσμος… Αν έσκαγε ο μηχανισμός σίγουρα θα υπήρχαν θύματα. Συνεπώς οι δράστες ζητούσαν νεκρούς… Αυτό αποτελεί κομβικό σημείο για την Αστυνομία, καθώς πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει…
   
2.   Η εμπρηστικού τύπου βόμβα, ήταν από τη μια ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος (περίπου 4 λίτρα βενζίνης) ωστόσο η συνδεσμολογία είχε προβλήματα. Άρα οι δράστες δεν είχαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία ούτε έναν σχετικά απλό μηχανισμό να κατασκευάσουν. Όμως είχαν το θράσος να προχωρήσουν σε με τέτοια ενέργεια.
   
3.   Αν η απόπειρα να ανατινάξουν το μετρό είναι η πρώτη και μοναδική ενέργεια ή αν θα ακολουθήσουν και άλλες. Αν ισχύσει το δεύτερο τότε θα πρέπει να ανασχεδιαστεί ολόκληρο το πλάνο της Αντιτρομοκρατικής  για τους πιθανούς στόχους.

Οι έρευνες της Αστυνομίας
Όταν στις έξι  το απόγευμα του Σαββάτου ο μηχανοδηγός  του συρμού που μόλις είχε εκτελέσει το δρομολόγιο Εθνική Άμυνα-Αιγάλεω και ετοιμαζόταν ν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο εντόπισε στο τελευταίο βαγόνι τη βόμβα και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ, στο Αρχηγείο σήμανε συναγερμός. Πρώτη ενέργεια ήταν το Τμήμα  Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών να εξουδετερώσει τη βόμβα και να τη μεταφέρει στα εργαστήρια της Αστυνομίας. Εκεί θα μπει στο μικροσκόπιο και θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν αποτυπώματα και dna. «Το γεγονός ότι ο μηχανισμός βρέθηκε άθικτος μας δίνει πολλές ελπίδες ότι ίσως βρούμε πολύτιμα στοιχεία…» λέει αξιωματικός και προσθέτει «αυτό θα χρειαστεί όμως αρκετό χρόνο».

     
Την ίδια ώρα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής  ερευνούν όλα τα βίντεο που έχουν  καταγράψει οι κάμερες του μετρό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει  ολόκληρο δίκτυο σε όλους στους σταθμούς και στο Αιγάλεω, όπου εκτιμάται  ότι άφησε τη βόμβα (ο εμπρηστικός  μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μια  νάιλον σακούλα) ο άγνωστος ή οι άγνωστοι. Παράλληλα εξετάζονται όλοι οι υπάλληλοι  του μετρό, μήπως και είδαν  κάτι ύποπτο.

Περιμένουν  την προκήρυξη

Οι αστυνομικοί  της Αντιτρομοκρατικής δεν μπορούν  να βγάλουν συμπέρασμα για το ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την απόπειρα. Ούτε στο ερώτημα αν είναι κάτι καινούργιο ή για μια οργάνωση που έχει χτυπήσει και στο παρελθόν. Γι αυτό περιμένουν να στείλουν προκήρυξη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο… Το μόνο δεδομένο είναι πως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε ένα μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία και τράπεζες, όμως θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν από οργανώσεις χαμηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: