Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες: Δείτε ζωντανά τις εκδηλώσεις στο Παρίσι

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Είμαστε όλοι Έλληνες: Δείτε ζωντανά τις εκδηλώσεις στο Παρίσι : Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Έλληνες υψώνουν το ανάστημά τους,  βροντοφωνάζουν και διαδηλώνουν την ντροπή τους για τη συμπεριφορά των  κυβερνήσεών τους και την πολιτική
Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και Έλληνες υψώνουν το ανάστημά τους, βροντοφωνάζουν και διαδηλώνουν την ντροπή τους για τη συμπεριφορά των κυβερνήσεών τους και την πολιτική του άξωνα των πλουσίων ευρωπαϊκών χωρών.

«Είμαστε όλοι Έλληνες» είναι το σύνθημα που όλοι μαζί θα φωνάξουν και θα εκφράσουν την οργή τους. Μία οργή που μέρα με την ημέρα μεγαλώνει...

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων.

Δείτε ζωντανά τις εκδηλώσεις στο Παρίσι
Mε το σύνθημα "Είμαι και εγώ Έλληνας" ξεκίνησαν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Στο Παρίσι, το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Πάνω από 17 οργανώσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ το παρών θα δώσουν το κίνημα των «Αγανακτισμένων», καθώς και η «Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων»

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται επίσης στο Βερολίνο, το Μόναχο και την Κολωνία. Στο Λονδίνο η συγκέντρωση γίνεται έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας.

Κινητοποίηση και στη Νέα Υόρκη στις 14:00 (τοπική ώρα) στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

Στον μπλογκ http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».
Δείτε ζωντανά την συγκέντρωση στο Παρίσι




Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: