Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Θετικές εξελίξεις για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

(Όταν εμείς έχουμε ένα διαλυμένο Κέντρο Υγείας, η Σαντορίνη ετοιμάζεται να λειτουργήσει το νοσοκομείο της)
Η Ωραία Πάρος
 
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και ελπιδοφόρες είναι οι εξελίξεις που αφορούν στην έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου της Σαντορίνης.
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Υγείας κύριος Μ. Τιμοσίδης,  υπέγραψε το Επιχειρησιακό Σχέδιο – Προϋπολογισμό της ΑΕΜΥ ύψους 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Σαντορίνης ύψους 2,4 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
Ήδη από τις 24-01-2012 ο Προϋπολογισμός διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών που εποπτεύει τις ΔΕΚΟ προκειμένου να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση.
Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΜΥ κύριος Φώτης Σερέτης σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΟΜ, προχωρούν στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα συμπληρωματικά έργα των δυο δεξαμενών και την διαμόρφωση του υπογείου χώρου του Νοσοκομείου, με στόχο να εκτελεστούν άμεσα και να γίνει και τυπικά η παραλαβή του έργου.
Ταυτόχρονα, συντάσσεται το Τεχνικό Δελτίο για την προμήθεια και εγκατάσταση του Αξονικού Τομογράφου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ περίπου, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, μετά την αποδοχή του σχετικού αιτήματος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, η ΑΕΜΥ εξουσιοδοτείται να προχωρήσει στην προκήρυξη –μέσω ΑΣΕΠ– τεσσάρων Διευθυντικών θέσεων για το Νοσοκομείο, προκειμένου να επιλεγούν οι επικεφαλής των τεσσάρων Διευθύνσεων οι οποίοι και θα έχουν και την ευθύνη για την στελέχωση των οργανικών μονάδων του Νοσοκομείου.
Στο πλαίσιο αυτό, επιταχύνεται και η κατάρτιση της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογραφεί από την ΑΕΜΥ και την ΔΥΠΕ Πειραιά και Αιγαίου,  προκειμένου το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σαντορίνης να διατεθεί στο Νοσοκομείο. Διευκρινίζεται ότι η διάθεση του προσωπικού θα γίνει δίχως να θιγούν το υπηρεσιακό καθεστώς και οι αποδοχές των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας.
Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε ότι η κοινή προσπάθεια όλων των Σαντορινιών για την λειτουργία ενός συγχρόνου Νοσοκομείου αποδίδει καρπούς.
Οι προσπάθειες βέβαια πρέπει να συνεχιστούν αμείωτες με την ίδια συνοχή και αποφασιστικότητα.
Ο στόχος είναι κοινός και ιερός.
Όλοι μαζί θα τον πετύχουμε.
Από το site του βουλευτή Παναγιώτη Ρήγα

Δεν υπάρχουν σχόλια: