Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μαρίνες: Ανάπτυξη με συνεργασία των τοπικών κοινωνιών

Οι μαρίνες είναι «μεγάλο στοίχημα που για να κερδηθεί χρειάζεται συστηματική δουλειά», σημειώνει η γγ Τουρισμού κυρία Μπέη
 
Τη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών για την ανάπτυξη μαρινών στη χώρα ζήτησε με έγγραφό της η γενική γραμματέας Τουρισμού κυρία Κωνσταντίνα Μπέη, με την ιδιότητα της προέδρου της «Διυπουργικής Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων», προς τους Περιφερειάρχες, ζητώντας να συνεργασθούν με τους Δήμους, τα Λιμενικά Ταμεία και τους Οργανισμούς Λιμένων έτσι ώστε να υποδείξουν στην Επιτροπή κατάλληλους χώρους για μαρίνες και τουριστικά καταφύγια - αγκυροβόλια. Οι μαρίνες είναι «ένα μεγάλο στοίχημα που για να κερδηθεί χρειάζεται συστηματική δουλειά και βούληση όχι μόνο του υπουργείου, που είναι δεδομένη, αλλά και των τοπικών φορέων και κοινωνιών», δήλωσε η κυρία Μπέη, αναφερόμενη στην ανάγκη ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.
Η δημιουργία μαρινών, τουριστικών καταφυγίων και αγκυροβολίων αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στα πλαίσια της πολιτικής του για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα.

Ωστόσο στον τομέα αυτό η Ελλάδα όχι μόνο υστερεί έναντι της Τουρκίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Ιταλίας που αξιοποιούν τις παραλίες τους με μεγάλα οικονομικά οφέλη, αλλά λόγω της γραφειοκρατίας, είχε αφήσει αναξιοποίητες και κρατούσε κλειστές μαρίνες που μπορούσαν να δεχθούν μεγάλο αριθμό γιοτ. Υστερα από παρεμβάσεις του υπουργείου Πολιτισμού Τουρισμού και έχει προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης «ξεχασμένων» μαρινών, όπως της Μυτιλήνης, της Κεφαλονιάς και της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: