Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Παπανδρέου: Αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Παπανδρέου: Αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Αποχωρεί οριστικά και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.  Για «ξεκάθαρη πρόταση Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ  κ. Μπεγλίτης σχετικά με την εισήγησή του σημερινού αρχηγού του Κινήματος  να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής αρχηγού από τη βάση, συνδέοντας τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού με τις κρίσιμες ώρες για τη διαπραγμάτευση του PSI.

O κ. Παπανδρέου στην παρέμβασή του επισήμανε ότι «η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετικά  δύσκολη θέση και μας περιμένουν σκληρές διαπραγματεύσεις.  Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό επιβεβαίωσε τη θεμελιώδη προτεραιότητα για το Κίνημα που είναι η ολόψυχη στήριξη της κυβέρνησης  Παπαδήμου»

Στο ίδιο πνεύμα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε : «Η εθνική ευθύνη θα πρέπει να ορίζει θέσεις όλων μας. Η πρόταση στο Πολιτικό Συμβούλιο λαμβάνει υπόψη τις προτεραιότητες της χώρας».

Ο κ. Μπεγλίτης  επιβεβαίωσε την πρόταση προς το Εθνικό Συμβούλιο ανάδειξης της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές,  τη διεξαγωγή Συνεδρίου  τον Ιούνιο του 2012 και την τήρηση του καταστατικού «κατά γράμμα», όπως  χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η «παρεξήγηση» για την εμμονή και γιατί αποσύρθηκε η πρόταση διαρχίας

Η αρχική συντομότατη εισήγησή πάντως του κ. Παπανδρέου στο σημερινό Πολιτικό  Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε  ότι εμμένει στις θέσεις  του, προκάλεσε μία ακόμα «παρεξήγηση» με την πλευρά Βενιζέλου, την οποία ουσιαστικά κατηγόρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση. Ο κ. Μπεγλίτης ανέφερε ότι  η συγκεκριμένη αναφορά αφορούσε  μόνο το σκέλος ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.  «Όποιος κυκλοφόρησε τη φήμη για  πρόταση διαρχίας αντιλαμβάνομαι ότι δεν ήταν παρών στο εθνικό συμβούλιο. Η πρόταση ήταν καθαρή» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Σε μια ακόμη αιχμή προς την πλευρά Βενιζέλου κάλεσε  όποιον έχει διαφορετική άποψη να την φέρει προς ψήφιση στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Κανένα από τα μέλη του Πολιτικού  Συμβουλίου  δεν εξέφρασε τη διαφωνία του.  3 στελέχη επιφυλάχθηκαν ( σ.σ. πρόκειται για τους «Βενιζελικούς»  Π. Κουκουλόπουλο- Ν. Σαλαγιάννη - Αντωνίου)  και 2 δεν πήραν τον λόγο (σ.σ. Σιλβάνα Ράπτη και Μ. Ανδρουλάκης)  Τα υπόλοιπα εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη θέση του  προέδρου» σημείωσε επίσης.

Όσον αφορά το γιατί άλλαξε θέση ο σημερινός αρχηγός έναντι της προηγούμενης πρότασης για διαρχία, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τη συσχέτισε και πάλι με τις εξελίξεις και υποστήριξε: «Ο κ. Παπανδρέου  για μια ακόμα φορά επιβεβαίωσε τη συνέπεια και την ευθύνη που τον διακρίνει απέναντι στη χώρα». Επιβεβαίωσε επίσης ότι  θα πραγματοποιηθεί προγραμματική συνδιάσκεψη πριν τις εθνικές εκλογές και ότι πλην απροόπτου η οι εκλογές αρχηγού από τη βάση θα γίνουν μέσα στον Μάρτιο.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με Λοβέρδο

Ο κ. Μπεγλίτης πάντως δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, αν υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βενιζέλο. Τηλεφωνική επικοινωνία φέρεται να υπήρξε όμως, κατά την οποία εκδηλώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων, ενώ το αντίθετο αποτέλεσμα είχε η επικοινωνία με τον  κ. Λοβέρδο, όπως φάνηκε και με την τοποθέτηση του προσκείμενου στον ίδιο κ. Γ. Μίχα στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ο κ. Μίχας  τάχθηκε υπέρ της πρότασης Παπανδρέου και τη χαρακτήρισε «καθαρή και γρήγορη λύση». 

Κατά τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ δεν τέθηκε ζήτημα και δεν υπάρχει για το ΠΑΣΟΚ ζήτημα αντικατάστασης των υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ από τις υπουργικές τους θέσεις στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: