Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Tο χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Financial Times για την Ελλάδα!

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Tο χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Financial Times για την Ελλάδα!
Μέρες που είναι, η θεματολογία των Χριστουγέννων κυριαρχεί και στην ειδησεογραφία. Ακόμη και όταν πρόκειται για εφημερίδες όπως οι Financial Times, οι οποίοι αποφάσισαν να αναφερθούν για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά μέσω ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού βασισμένου στην ιστορία του Σκρουτζ! Βέβαια μη νομίζετε, τη «γραμμή» τους για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ την πέρασαν και έτσι…

Το δημοσίευμα ξεκινά μιλώντας για τον Εμπενίζερ… Ντράγκι (τον διοικητή της ΕΚΤ) ο οποίος ξεφυσά πάνω από τους ισολογισμούς καθώς είναι παραμονή Χριστουγέννων και έχει ζαλιστεί από τα πολλά νούμερα, τις εκατοντάδες δισ. ευρώ, τις ρήτρες ασφαλείας, τις εγγυήσεις και τις αναχρηματοδοτήσεις.

«Ξαφνικά αποκοιμιέται και βρίσκει τον εαυτό του μία δεκαετία πίσω, σε εκείνο το ευχάριστο πρωινό όπου ο κόσμος καλωσόριζε το ευρώ. Πόσο όμορφη ήταν η ζωή τότε» αναφέρει η οικονομική εφημερίδα επισημαίνοντας τις προσδοκίες για να ενώσει το κοινό νόμισμα, οικονομικά και συμβολικά, την Ευρώπη και να εκθρονίσει το δολάριο από την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία. Επιπλέον, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, θα έδινε ένα μάθημα στους ύπουλους Βρετανούς που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο ευρώ.

«Ο Εμπενίζερ, δε μπόρεσε να χαμογελάσει με τη σκέψη αυτό για πολύ ώρα καθώς τον ξύπνησαν φωνές έξω από σπίτι του. Ήταν ένας Ιταλός και ένας Ισπανός στην πόρτα του, σε απόγνωση για μερικά χρήματα.
Τον ρώτησαν αν στο πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να τους δανείσει μερικά χρήματα. Πλάκα κάνουν; Νομίζουν ότι απλώς μπορεί να τυπώσει χρήμα; Αυτά κάνει ο ύπουλος ανταγωνιστής του σε έναν άλλο οίκο εκκαθάρισης και οδεύει προς την καταστροφή» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.

Η συνέχεια του δημοσιεύματος βρίσκει τον Εμπενίζερ Ντράγκι να λαγοκοιμάται και πάλι αλλά να βλέπει περίεργα όνειρα. Αυτή τη φορά, στο όνειρο του εμφανίστηκε ένα μικρό παιδί από την Ελλάδα που οι γονείς του δε μπορούσαν να του δώσουν το φάρμακο που χρειαζόταν απεγνωσμένα. «Νόμισε πάνω από μία φορές ότι βρήκε τα χρήματα που χρειάζονταν αλλά τελικά συνειδητοποιούσε ότι τελικά η διαφορά ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμήσει.
Αν είχαμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα εξ αρχής, τώρα δεν θα ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, σκέφτηκε με καημό» σημειώνει το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της εφημερίδας.

Ο Εμπενίζερ Ντράγκι πήγε σπίτι του αλλά είδε και πάλι αυτό το αγόρι από την Ελλάδα: «Οι γονείς του, ρακένδυτοι, θρηνούν. Το αγόρι έχει πεθάνει. Δε μπορεί να συμβαίνει αυτό, είπε ο Ντράγκι. Κοίταξε την ημερομηνία: 24 Δεκεμβρίου 2015. Έβλεπε στο μέλλον» αναφέρουν οι Financial Times και συνεχίζουν: «Άρχισε να σκέφτεται το αγόρι και όχι το ταλαίπωρο νόμισμά του. Αν ο μικρός Τιμαίος πεθαίνει το 2015, τότε υπάρχει ακόμη χρόνος να σωθεί.
Το φάρμακο ήταν εκεί και είχε δοκιμαστεί αρκετές φορές. Αν και δεν πρόκειται για σίγουρη θεραπεία και χρειαζόταν μεγάλες θυσίες από τον ασθενή, συνήθως δούλευε. Δεν υπήρχε κάτι άλλο: εάν οι μικροί Έλληνες θέλουν να σωθούν, θα πρέπει να τους επιτραπεί να φύγουν από το πολύτιμο ευρώ και να υποτιμήσουν».

«Καθώς άρχισε να σκέφτεται πως θα το κάνει, αποκοιμήθηκε εκ νέου. Να σου και πάλι ο μικρός Τιμαίος. Πλέον χαρούμενος και υγιής, έπαιζε στην παραλία. Πίσω του ήταν χιλιάδες τουριστών που απολάμβαναν τον ήλιο και το ούζο σε τιμές ευκαιρίας, με τη συνδρομή των νέων δρομολογίων της Ryanair στα ελληνικά νησιά. Σκέφθηκε μήπως πάει εκεί και ο ίδιος όπως τον πήρε ένας γλυκός ύπνος χωρίς να σηκωθεί μέχρι το πρωί των Χριστουγέννων» καταλήγει το χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Financial Times…

Δεν υπάρχουν σχόλια: