Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Παγώνουν οι επιστροφές φόρου και ΦΠΑ. Περικοπή συντάξεων

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Παγώνουν οι επιστροφές φόρου και ΦΠΑ. Περικοπή συντάξεων
Η επιστροφή φόρου και ΦΠΑ είναι το πρώτο «θύμα» των νέων μέτρων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε να «παγώσουν» σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού. Στο μεταξύ, η νέα μείωση στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής θα συζητηθούν αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, οι εφορίες δεν πρέπει να επιστρέψουν σε κανέναν πολίτη τον φόρο που ήδη του έχουν κρατήσει από το εισόδημά του μέχρι το τέλος του χρόνου. Αιτιολογία; Ο... περιορισμός του χρηματισμού εφοριακών!

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ζητά να μη γίνονται συμψηφισμοί στις περιπτώσεις που αυτοί είναι αρνητικοί για το δημόσιο, ενώ με την αρχή του νέου έτους η κυβέρνηση επιστρατεύει και νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών με ευνοϊκούς όρους, όπως αποπληρωμή σε 60 δόσεις.

Νέα μέτρα στο τραπέζι του Υπουργικού

Την νέα οριζόντια περικοπή συντάξεων προσπαθεί να αποφύγει η κυβέρνηση, εξετάζονταςμείωση των επικουρικών συντάξεων και της εισφοροδιαφυγής, αλλά και πακέτο μέτρων που θα συζητηθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης.

Ητρίτη κατά σειρά μείωση των επικουρικών αναμένεται να «αγγίξει» το 15%, ενώ σε κάποια ταμεία (όπως των ΔΕΚΟ και των τραπεζών) θα φτάσει έως και 45% και θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου.

Το 2012 θα κάνει ποδαρικό και με άλλες αλλαγές στα ταμεία, με κυριότερη τωνενοποίηση των πέντε μεγαλύτερων (ΙΚΑ, ιδιωτικού τομέα, δημοσίου, ΔΕΚΟ και τραπεζών), όσοι δεν πληρώνουν τις εισφορές τους θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο για ποσά από 150.000 ευρώ και άνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: