Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δηλώσεις ΝΔ για την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δηλώσεις  ΝΔ για την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων
Για «τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα» κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας και ο αναπληρωτής υπεύθυνος Κωνσταντίνος Καραγκούνης, σημειώνοντας ότι το ζήτημα της παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων «προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από την επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης».

Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι από το κείμενο της παραίτησης «προκύπτει σαφώς ότι αναγκάζονται να παραιτηθούν γιατί κάποιοι, προφανώς υψηλά ιστάμενοι, ενοχλούντο από την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα με την οποία ασκούσαν τα καθήκοντά τους» αλλά και ότι: «προκύπτει ακόμη ότι “κάποιοι” προσπάθησαν είτε να τους υπαγορεύσουν είτε να τους απαγορεύσουν υπηρεσιακές ενέργειες κατά τη δίωξη συγκεκριμένων περιπτώσεων».

Τέλος, οι κ.κ. Τζαβάρας και Καραγκούνης ζητούν τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς «στοιχειώδεις λόγοι δικαιοσύνης και διαφάνειας» το επιβάλλουν, προκειμένου να εξακριβωθούν:

«1. Ποιοί έχουν παρέμβει στο έργο των εν λόγω οικονομικών Εισαγγελέων είτε υπαγορεύοντας είτε απαγορεύοντας ενέργειες είτε καθ΄ οιονδήποτε άλλο τρόπο δυσχεραίνοντας την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.

2. Σε ποιες υποθέσεις εκδηλώθηκαν αυτές οι παρεμβάσεις.

3. Ποιών τα συμφέροντα καλύπτουν οι παρεμβάσεις αυτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: