Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Παπανδρέου, φύγε τώρα!

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Παπανδρέου, φύγε τώρα!
Η στάση του κ. Παπανδρέου να θέλει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του εκνεύρισε τους δελφίνους, οι οποίοι αντέδρασαν συντονισμένα. Εκείνο όμως που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου, τρεις φορές, σε προσυνεδριακές διαδικασίες, κάτι με το οποίο είναι αντίθετα πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως ο Γ. Μίχας, που υποστήριξε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού πολλοί από τους συνέδρους δεν ανήκουν πλέον στο κόμμα.   
Οι τοποθετήσεις που έκαναν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όμως,  έδειξαν την πόρτα στον πρόεδρο του κόμματος, Γ. Παπανδρέου, ζητώντας του να δρομολογήσει αμέσως τις διαδικασίες διαδοχής.

Έτσι η αρχική αμηχανία και ο εκνευρισμός έγιναν σκληρή κριτική με τους κ. Βενιζέλο, Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη να ζητούν ξεκαθάρισμα της κατάστασης «εδώ και τώρα». Μάλιστα ο Ευ. Βενιζέλος ζήτησε αυτό να γίνει αμέσως και η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιανουαρίου, ενώ προέβλεψε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στα τέλη Απριλίου.

Χαρακτηριστική ωστόσο είναι και η απάντηση που έδωσε ο κ. Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί τόσο γρήγορα η διαδικασία. «Όπως θέλει ο πρόεδρος» ήταν η απάντηση του υπ. Οικονομικών

Η στιχομυθία με τον Α. Λοβέρδο

«Θα κάνω το καθήκον μου, αλλά δεν θα γίνω εξιλαστήριο θύμα» είπε στη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος απάντησε αμέσως. «Ποιο απ’ όλα; Η εισήγησή σας δεν το ξεκαθάρισε», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο και πρόσθεσε: «Επικρατεί ασάφεια που δεν συμφέρει κανέναν».

Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε επίσης ότι "η λύση είναι μία" και αυτή είναι να προχωρήσουν "λιτές και αδάπανες διαδικασίες, τριήμερης διάρκειας, για ανάδειξη προέδρου πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Πρότεινε μάλιστα ως πιθανό χρόνο τον Φεβρουάριο ή "όποτε άλλοτε κριθεί σκοπιμότερο".

Ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ζητώντας να προχωρήσει αναπτυξιακές διαδικασίες και τονίζοντας πως αν χαθεί το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα χαθεί και το πρώτο τρίμηνο της νέας κυβέρνησης.

Α. Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται αυτοδιάλυση και επανίδρυση

Να ανοίξει άμεσα τις διαδικασίες ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου η Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι χρειάζεται νέα ηγεσία που θα ξεκινήσει νέο διάλογο με την κοινωνία. Δεν δίστασε μάλιστα να εκτιμήσει ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να χρειάζεται "αυτοδιάλυση και επανίδρυση".

Θέμα άμεσης δρομολόγησης των διαδικασιών για αλλαγή ηγεσίας έθεσε και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, τονίζοντας: "Κρίνω απαραίτητη τη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου. Να προχωρήσουμε συντεταγμένα τον καθορισμό διαδικασιών  συζήτησης και τοποθέτησης του κινήματος σε όσα έχουν συμβεί".

Οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν άμεσα συμφώνησε και ο Δ. Ρέππας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι σε εξέλιξη το PSI (ανταλλαγή ομολόγων) και παράλληλα να εκκρεμεί το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Να εκλεγεί ο πρόεδρος από «μικρό» συνέδριο πρότεινε  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής  Απ. Κακλαμάνης, ενώ να καθοριστούν πρώτα οι πολιτικές και εν συνεχεία να εκλεγεί αρχηγός ζήτησε  ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος άσκησε κριτική στους υπουργούς για τα  μέτρα. Υπέρ  της άμεσης εκλογής προέδρου από την κομματική  βάση τάχθηκε από την πλευρά του  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Ευθυμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: