Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Εφραίμ

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο Εφραίμ
Τον δρόμο για τη φυλακή δείχνει το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας στον ηγούμενο Εφραίμ για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών» της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο.

Το Δικαστικό Συμβούλιο που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία, η οποία είχε ανακύψει ανάμεσα στην εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού και τον εισαγγελέα, τάχθηκε υπέρ της άποψης της ανακρίτριας και έκρινε ότι ο ηγούμενος Εφραίμ πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Αντίθετη άποψη είχε διατυπώσει ο εισαγγελέας εφετών, Π. Ματζούνης, ο οποίος είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του, με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

O ηγούμενος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επίμαχες ανταλλαγές εκτάσεων ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη, κ.τ.λ..

Ο ηγούμενος Εφραίμ κλήθηκε και σε αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, αρνούμενος τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Επικαλείται το φιλανθρωπικό έργο της Μονής και τις θετικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: