Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Υπέκυψε στα τραύματά του ο Καντάφι»

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης. Νωρίτερα, ο αξιωματούχος του συμβουλίου Αμπντέλ Ματζίντ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του Καντάφι, ο οποίος ήταν τραυματισμένος στα πόδια και το κεφάλι και προσπαθούσε να διαφύγει από τη Σύρτη. Δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ΝΑΤΟ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Διάγγελμα θα κάνει προσεχώς ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Αρχικά, ο λίβυος στρατιωτικός δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι ο συνταγματάρχης τραυματίστηκε και στα δύο πόδια κοντά στη Σύρτη, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με κονβόι που δέχθηκε επίθεση από το ΝΑΤΟ.

Ο στρατιωτικός διοικητής Αμπντέλ Ματζίντ ανέφερε ότι ο Καντάφι παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Νεκρός φέρεται να έπεσε κατά την επιχείρηση σύλληψης ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων του Λίβυου συνταγματάρχη, Αμπού Μπακρ Γιουνούς Τζαμπρ.

Μαχητής της νέας ηγεσίας δήλωσε επίσης στο Reuters ότι ήταν μάρτυρας της σύλληψης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τη σύλληψη και το θάνατο του Καντάφι. «Γνωρίζουμε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αλλά δεν μπορούμε να τις επιβεβαιώσουμε», ανέφερε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το ΝΑΤΟ επίσης, δηλώνει διά αξιωματούχου του ότι ελέγχει τις πληροφορίες για τη σύλληψη και το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, επισημαίνοντας ότι η «επιβεβαίωση θα χρειαστεί χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: