Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Έξαλλη η τρόικα! 300 άτομα στη λίστα της εφεδρείας

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Έξαλλη η τρόικα! 300 άτομα στη λίστα της εφεδρείας
Δεν έχουν τέλος οι εκκρεμότητες που επισημαίνει η τρόικα στις συναντήσεις με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, με κυριότερες την εργασιακή εφεδρεία, το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου, καθώς και το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της τρόικας εξέφρασαν αμφιβολίες και στην τελευταία συνάντηση που είχαν την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα.

Οι τροικανοί δεν φαίνεται να πείθονται για την εφαρμογή και την απόδοση των μέτρων μείωσης του ελλείμματος του 2011, αλλά και για  το αν θα αποδώσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Μάλιστα εκφράζουν έντονη δυσφορία, επειδή η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε λίστα υποψήφιων εφέδρων (από τους 151 φορείς του Δημοσίου) η οποία περιλαμβάνει όλο κι όλο 300 άτομα, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευθεί για 3.500 άτομα.

Έτσι μπροστά στην άρνηση πολλών οργανισμών να υποδείξουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά και στην απροθυμία υπουργών να κάνουν εκείνοι αυτή την …άχαρη δουλειά, η τρόικα σκληραίνει τη στάση της και κάνει σαφές πως αν δεν προχωρήσει η εφεδρεία έρχονται οι απολύσεις.

Το θέμα τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον πιο ωμό τρόπο στις συναντήσεις της Παρασκευής, όπου οι εκπρόσωποι των δανειστών ξεκαθάρισαν πως, αν δεν εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις για την εφεδρεία, η επόμενη δόση, αυτή του Δεκεμβρίου, θα προϋποθέτει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις μέσα στο 2011 και μάλιστα με διαδικασία εξπρές.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να εντάσσεται και η συζήτηση που θα γίνει στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής, όπου θα εξεταστεί και η  κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα τους επικεφαλής της τρόικας να ζητούν τη λήψη αποφάσεων την Κυριακή και την ανακοίνωσή τους τη Δευτέρα, έτσι ώστε να ξεκαθαριστεί ο τρόπος εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου, καθώς και πως θα συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 υπαλλήλων του Δημοσίου (στενού και ευρύτερου) που θα μπουν στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: