Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Μόσιαλος και ο Γατόπαρδος

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ο Μόσιαλος και ο Γατόπαρδος
Με αναφορά στο μυθιστόρημα του Λαμπεντούζα «Γατόπαρδος» ξεκινά το άρθρο-παρέμβαση του ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος στο Έθνος, λίγες μόλις ώρες μετά το μανιφέστο των 3 υπουργών του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Λοβέρδου, του Γιάννη Ραγκούση και της Άννας Διαμαντοπούλου.

«Το ελληνικό πολιτικό σύστημα πρέπει να τα αλλάξει όλα για να μπορέσει να αλλάξει αυτό και η κοινωνία συνολικά. Μόνο τότε μαζί με αυτό δε θα καταρρεύσει και η ίδια η κοινωνία» τονίζει ο κ. Μόσιαλος, προσθέτοντας ότι στην κοινωνία που χτίσαμε μέχρι σήμερα υπήρχε ένα μεγάλο κενό, μια μεγάλη απουσία: το ότι «ποτέ δεν ισορροπήσαμε ως κοινωνία στον άξονα υποχρεώσεις και δικαιώματα».

Ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι «είμαστε μία κοινωνία που οικοδόμησε ένα συνδικαλιστικό μοντέλο, το οποίο προσέλαβε καθαρά συντεχνιακό χαρακτήρα» αλλά «αν είχαμε διαφορετικό πολιτικό σύστημα και συνδικαλιστικό κίνημα, τότε θα είχαμε αποφύγει πολλές αρνητικές πλευρές της κοινωνίας που χτίσαμε».

«Η προσπάθεια αναδιάρθρωσης της χώρας, η αλλαγή του πολιτικού συστήματος, του κράτους, του παραγωγικού μοντέλου, πρέπει να συνεχίσουν παρά τις αντιδράσεις όλων όσοι δεν θέλουν την αλλαγή κανόνων. Για να φτιάξουμε μια σύγχρονη χώρα, χρειάζονται συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα και λογικές αλλά και ένα όραμα και σχέδιο για το κράτος και την κοινωνία που θέλουμε» προσθέτει ο κ. Μόσιαλος, ο οποίος κάνει λόγο στη συνέχεια την ανάγκη δημιουργίας ενός δημοσίου τομέα «βασισμένου στις ανάγκες των πολιτών και όχι έναν δημόσιο τομέα που λειτουργεί προς όφελος του εαυτού του».

«Οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αφήσουν κατά μέρος τις άγονες αντιπαραθέσεις και να συμφωνήσουν σ’ ένα ενιαίο σχέδιο» καταλήγει ο κ. Μόσιαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: