Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απολύσεις, αν δεν μαζευτούν τα σκουπίδια

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Απολύσεις, αν δεν μαζευτούν τα σκουπίδια
Αδιέξοδο καταγράφηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) το βράδυ της Τετάρτης.

Κατόπιν αυτού, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα.

Ήδη, στους δρόμους της χώρας έχουν συσσωρευθεί περισσότεροι από 100.000 τόνοι απορριμμάτων, κάτι που συνιστά «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με δραματική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος προειδοποιεί ακόμη και με λευκή απεργία. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και πως η κυβέρνηση δεν έχει μονιμοποιήσει κανέναν εργαζόμενο στους δήμους, άρα δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ' αυτών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε: «Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι», αναφερόμενος σε εκείνους που κάνουν τις καταλήψεις.
Το θέμα θα θέσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) για την εκλογή του νέου προεδρείου της σήμερα, Πέμπτη, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: