Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απεργία Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου: Ποιοί απεργούν

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Απεργία Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου: Ποιοί απεργούν
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται, όπως και οι αποκλεισμοί δημόσιων υπηρεσιών. Αποκλεισμένα είναι από το πρωί της Πέμπτης τα κτήρια που στεγάζουν την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επί της Κηφισίας, τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, καθώς και τα παραρτήματα του υπουργείου Εσωτερικών επί των οδών Δραγατσανίου, Ευαγγελιστρίας και Σταδίου 31.

Ο απεργιακός χάρτης

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς πλην Προαστιακού, καθώς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Απεργία για την Παρασκευή προκήρυξαν και οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι θα συνεδριάσουν την ίδια ημέρα για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την ερχόμενη Τετάρτη με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη ΓΣΕΕ να μετατραπεί η 24ωρη απεργία σε 48ωρη. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την εξέλιξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη, από τις 11:00 έως τις 15:00, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται καθηγητές και δάσκαλοι. Οι δάσκαλοι προχωρούν την ερχόμενη εβδομάδα σε κινητοποιήσεις με κορύφωση 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη και Πέμπτη. Μάλιστα υπάρχει εισήγηση για περαιτέρω κλιμάκωση, με επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αμέσως μετά την 48ωρη στις 19-20 του μηνός.

Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από την, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.

Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κήρυξε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.

Δεκαήμερη απεργία κήρυξαν και οι τελωνειακοί υπάλληλοι, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Επίσης οι εφοριακοί θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά και σήμερα, Πέμπτη, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.

Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: