Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ο Παπανδρέου στο Άγιο Όρος

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Ο Παπανδρέου στο Άγιο Όρος
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα συναντηθεί αύριο, Κυριακή, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ο κ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 20 χρόνια από την εκλογή του Βαρθολομαίου ως Οικουμενικού Πατριάρχη.

Παπανδρέου και Βαρθολομαίος αναμένεται να έχουν και κατ'ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο των εκδηλώσεων, όπου πιθανότατα θα συζητηθεί και το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στο οποίο αντιδρά η Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει το πρωί της Κυριακής στις Καρυές, ενώ σήμερα, Σάββατο θα μεταβεί κυβερνητικό κλιμάκιο στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης και υφυπουργοί.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται από την Παρασκευή στο Άγιο Όρος και θα επιστρέψει στο Φανάρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Σήμερα, Σάββατο ο Βαρθολομαίος επισκέπτεται την Ιερή Μονή Μεγίστης Λαύρας και τη ρουμανική  σκήτη Τιμίου Προδρόμου, την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και τη σκήτη του Προφήτη Ηλία.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν στο ταξίδι του οι μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, ο αρχιγραμματέας της Συνόδου αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και μέλη της Πατριαρχικής Αυλής.

Τη Δευτέρα ο Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Λαγκαδά και «θα ευλογήσει το ποίμνιο αυτής, εγκαινιάζων διάφορα εκκλησιαστικά και άλλα κοινής ωφελείας Ιδρύματα».
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: