Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ξέσπασμα Σόιμπλε


 Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας BILD και απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς εταίρους, τους Φιλελεύθερους, ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι εκείνος είναι αρμόδιος για θέματα του ευρώ.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σήμερα ο πρωταγωνιστής στο σήριαλ της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει εντός του κυβερνητικού συνασπισμού για την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το Βερολίνο στο ζήτημα της διάσωσης του ευρώ. Σε συνέντευξη του που δημοσιεύεται αύριο στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας BILD, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθύνεται στους κυβερνητικούς εταίρους, τους Φιλελεύθερους, για να τους πει ότι αρμόδιος για θέματα του ευρώ είναι ο ίδιος και ότι δεν μπορεί να φανταστεί μια συγκυβέρνηση του κόμματος του, δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών, με ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα. Τέλος, υποδεικνύει στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ότι ναι μεν έχει το δικαίωμα να μιλά για το ευρώ, αλλά δεν χρειάζεται και να το ασκεί κάθε φορά.
Σε μια πρώτη ανάγνωση θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ο κ. Σόιμπλε αντιδρά σε δηλώσεις αναλόγου επιπέδου από την μεριά των Φιλελευθέρων. Όμως, ο κ. Σόιμπλε δεν είναι άτομο που αντιδρά εν θερμώ, αλλά θεωρείται πως ξέρει να διαχειρίζεται την οργή του όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Για αυτό λοιπόν Εκτιμάται ότι ο τρόπος δημόσιας επικοινωνίας με τον κυβερνητικό εταίρο, που επέλεξε ο κ. Σόιμπλε μπορεί να σημαίνει το λυκόφως του κυβερνητικού συνασπισμού.
 Όχι σε «μεγάλο συνασπισμό» λέει το SPD
 Όχι σε συγκυβέρνηση με την CDU λέει ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Προληπτικά, πάντως, οι Σοσιαλδημοκράτες, δια στόματος του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δηλώνουν, ότι σε περίπτωση διάλυσης της κυβέρνησης θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες εκλογές και ότι δεν τίθεται για αυτούς θέμα κυβερνητικού συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο φοβούνται οι Πράσινοι. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας, Γιούργκεν Τριτίν, θυμίζει στους Σοσιαλδημοκράτες, ότι η τελευταία τους συνεργασία τους με τους Χριστιανοδημοκράτες, οδήγησε στην εκλογική συρρίκνωση τους κατά σχεδόν ένα τρίτο.

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

Υπεύθ. Σύνταξης: Σταμάτης Ασημένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: