Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματικός ο Βενιζέλος στη Βουλή: "Το δράμα της χώρας"

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δραματικός ο Βενιζέλος στη Βουλή: "Το δράμα της χώρας"
Απολύτως «αναγκαία», αφήνοντας παράλληλα  ανοικτό παραθυράκι για την εφαρμογή και συμπληρωματικών μέτρων, χαρακτήρισε την πλήρη εφαρμογή των νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία ομιλία σε δραματικούς τόνους στη Βουλή λίγο πριν την κυβερνητική σύσκεψη και την ανακοίνωση –στη συνέχεια- των νέων μέτρων-σοκ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα ελλείμματα που συνεχώς παράγει η χώρα και έκανε λόγο για «απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό», ενώ μίλησε για «το δράμα της χώρας» που δεν είναι άλλο -σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών- από το σκληρό πρόγραμμα με περικοπές και θυσίες που θα φορά κατά κύριο λόγο τη νέα γενιά.

Ανοικτό το ενδεχόμενο και για συμπληρωματικά μέτρα!

«Το ερώτημα που καλούμε να απαντήσω είναι αν η χώρα θέλει και αν μπορεί. Χώρα δεν είναι μόνο η κυβέρνηση, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. η ακαδημαϊκή, κοινότητα, τα συνδικάτα κλπ. Πρέπει να πείσουμε ότι όλοι έχουμε τη βούληση και τη θέληση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα και προειδοποίησε πως δεν έχουμε καταλάβει ακόμη το κίνδυνο «εάν πάψει να λειτουργεί το σύστημα και πάψει να λειτουργεί η εθνική οικονομία».

«Λύση δε θα βρεθεί ούτε μέσα από τις εκλογές»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «για να διαπραγματευτεί με την τρόικα πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ωστόσο οι λαοί επιλέγουν ορισμένες φορές το αδιέξοδο κι αυτό είναι το δράμα. Λύση δεν θα βρεθεί ούτε μέσα από τις εκλογές».

«Δεν είναι πρόβλημα 5 ή 10 ετών. Είναι πρόβλημα που πάει πίσω, στην γέννηση του ελληνικού κράτους»

Στη δραματική του ομιλία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών πήρε σαφείς αποστάσεις από την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του ΠΑΣΟΚ ότι η ελληνική κρίση είναι απόρροια της 5ετους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχουμε πρωτοφανή ύφεση για 3η χρονιά. Εισάγουμε τα πάντα, υπάρχει έλλειψη ανταγωνιστικότητας και "μαύρη" οικονομία. Αυτή είναι η κατάσταση της χώρας και δεν είναι ζήτημα 5 ή 10 ετών. Είναι ζήτημα που πάει πίσω στη γέννηση του ελληνικού κράτους. Έχω πει ότι πρέπει να γνωριστούμε εκ νέου όλοι. Δεν αμφισβητείται καμία κυβέρνηση. Αυτό που αμφισβητείται είναι αλλά η εθνική ικανότητα να βγούμε από την κατάσταση αυτή» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεχόμαστε άδικη και αντιφατική κριτική για όλα»

«Κανείς δε θέλει να υφίσταται τέτοιες περικοπές και κανείς -να είστε σίγουροι- δε θέλει να τις κάνει. Μα, είμαστε τώρα υπό φυσιολογικές συνθήκες; Είναι δυνατόν να κάνουμε δημοπρασία παροχών και υποσχέσεων; Το θέμα είναι να διαχειριστούμε την εθνική ανάγκη» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε σε άδικη και αντιφατική κριτική που ακολουθεί κάθε κίνηση της κυβέρνησης.

«Εάν η κυβέρνηση διαπραγματευτεί για τα μέτρα, τις μεταρρυθμίσεις ή την εθνική οικονομία, ακούγονται από παντού φωνές κριτικής ότι αυτό μπορεί να δυσαρεστεί τους διαπραγματευτές. Όταν, από την άλλη, δεν το κάνει μας λένε "αποδέχεστε να σας υπαγορεύουν τις λύσεις"» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ζήτησε στη συνέχεια «ενός λεπτού σιγή» προκειμένου «να σκεφτούμε τι λέμε ο καθένας μας σε αυτή τη χώρα και να δούμε ποιο είναι το σωστό».

«Η ιστορία με την ΕΛΣΤΑΤ κινείται στα γνωστά στερεότυπα της διεθνούς συνομωσίας»

Για τα γνωστά στερεότυπα με σενάρια διεθνούς συνωμοσίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στην θέμα με την ΕΛΣΤΑΤ.

«Αναφορικά με την ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα, έχω να πω ότι στο πρόγραμμα στήριξης είχαμε μπει πριν βγει το έλλειμμα οπότε δεν συνδέονται» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και εδώ το γνωστό στερεότυπο ότι φταίει μία διεθνής συνομωσία. Η χώρα εγκλωβίζεται στη βεβαιότητα συνομωσίας και την προσδοκία διάσωσης. Δε θα μας σώσει κανείς. Εμείς φταίμε για τον εκτροχιασμό, εμείς θα βρούμε τη λύση. Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ. Θα το γεννήσουμε οι Έλληνες με τη δουλειά μας».

«Βαρύ αλλά δίκαιο το μέτρο με τα ακίνητα» – «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη»

Αφού εξήγησε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο στο πλαίσιο της σωτηρίας της χώρας, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε το τέλος στα ακίνητα βαρύ αλλά δίκαιο καθώς «διαφυλάττει την αξίας της ακίνητης περιουσίας του Έλληνα πολίτη».

Σημειώνοντας στη συνέχεια ότι οι αποφάσεις του Ιουλίου δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, η οποία είναι πρόβλημα για την Ευρωζώνη αλλά όχι το κεντρικό πρόβλημα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέλος της Ευρωζώνης».
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: