Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: "Κατηγορηματικά αντίθετοι με το χαράτσι στα ακίνητα"

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
ΝΔ: "Κατηγορηματικά αντίθετοι με το χαράτσι στα ακίνητα"

Εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στρέφεται η ΝΔ με ανακοίνωσή της με αφορμή την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα που ανακοινώθηκε την Κυριακή.
«Η θέση μας για το χαράτσι στα ακίνητα είναι δεδομένη, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης και προσθέτει ότι «κανένας οργανισμός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, κανένας Φωτόπουλος δεν μπορεί να εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων».
Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης αναφέρει ότι χθες η κυβέρνηση «ανακοίνωσε το έκτο χαράτσι μέσα σε 20 μήνες» και υποστηρίζει ότι «το νέο χαράτσι επιβεβαιώνει την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης, διαψεύδει τις διαβεβαιώσεις της πως δεν θα υπάρξουν πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα και διαλύει τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας της».
Προσθέτει ότι η κυβέρνηση είναι «αιχμάλωτη σε μια λανθασμένη συνταγή και ανίκανη να πιάσει τους στόχους που βάζει, επιμένει σε μια φορολογική επιδρομή, που σκοτώνει την οικοδομική δραστηριότητα στην οποία δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγέλματα. Βαθαίνει, ταυτόχρονα, την ύφεση, παγώνει την αγορά και αυξάνει την ανεργία».
Επαναλαμβάνει ότι η στήριξη της οικοδομικής δραστηριότητας αποτελεί βασικό εργαλείο ανάσας στην πραγματική οικονομία και τόνωσης της απασχόλησης και υπενθυμίζει ότι η ΝΔ έχει προτείνει την αναστολή του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση κατοικίας.
Ακόμη, αναφέρει τις προτάσεις της ΝΔ:
Καμία νέα αύξηση στις αντικειμενικές αξίες.
Επιδότηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του επιτοκίου για την αγορά πρώτης κατοικίας.
Φορολογικά κίνητρα για τα νεόδμητα κτίρια, όπως έκανε η Ισπανία.
Μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.
Κατάργηση αντιφατικών διατάξεων που αναιρούν την αναστολή του "πόθεν έσχες" για την απόκτηση κατοικίας.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: